Όλα τα είχε η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο σήμερα, καθώς η έκνομη παραβατική συμπεριφορά των μαχητικών της γείτονος, εκτός των άλλων περιελάμβανε παραβάσεις, παραβιάσεις, εμπλοκές και μία υπέρπτηση πάνω από ελληνικό νησί, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποίησε πριν λίγη ώρα.

Συγκεκριμένα και συμφώνως με αυτά σήμερα είχαμε 7 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16, συνολικώς 14 αεροσκάφη, από τα οποία 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, που πραγματοποίησαν 7 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 14 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία από τις προαναφερθείσες 14 παραβιάσεις του ΕΕΧ ήταν και η υπέρπτηση ενός «ζεύγους» τουρκικών μαχητικών στις 15:33, πάνω από τη νήσο Παναγιά, του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών στη Βορειοανατολική Χίο, πετώντας στα 27.000 πόδια.

Επιπλέον σημειώθηκαν και 2 εμπλοκές με τα αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της Ελληνικής Αεραμύνης, που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν σε όλες τις περιπτώσεις. «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται χαρακτηριστικώς από το ΓΕΕΘΑ.