«Θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι νεκροί από τον κοροναϊό, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα μπορεί να μειωθούν τις επόμενες μέρες», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η κ. Γκάγκα σημείωσε πως ο αριθμός των κρουσμάτων με τα μέτρα που έλαβε τώρα η κυβέρνηση σταθεροποιείται και ίσως έχει και μια μικρή κάμψη. Παράλληλα, σημείωσε πως όσοι νόσησαν πριν 10 μέρες είναι αυτοί που βρίσκονται τώρα στις μονάδες και αυτοί που θα καταλήξουν τις περισσότερες φορές.

«Ξεπερνάει τις 10 μέρες»

«Ο μέσος χρόνος που περνάει από τη διάγνωση στον θάνατο ξεπερνάει τις 10 μέρες. Άρα οι θάνατοι που βλέπουμε και αυτοί που διασωληνώνονται είναι αυτοί που νόσησαν πριν 15 μέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μίνα Γκάγκα.

Επίσης, τόνισε πως οι νεκροί είναι κυρίως σε ανεμβολίαστους και σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με πολλά συνυπάρχοντα προβλήματα. Πρόσθεσε, δε, ότι κάθε χρόνο καταγράφονται θάνατοι από λοιμώξεις του αναπνευστικού: «Από γρίπη έχουμε από 250-400 θανάτους τον χρόνο και στη γρίπη δεν έχουμε 6.000-7.000 κρούσματα κάθε μέρα, όπως με τον κορονaϊό».