Τη θλιβερή επέτειο της συμπληρώσεως εννέα ετών από την αυτοθυσία του Καβαλιώτη μικρού ήρωα Τηλέμαχου Τσιμηρίκα, ο οποίος έπεσε στη φωτιά του καιγόμενου σπιτιού του για να σώσει τα δύο μικρότερα αδελφάκια του – δυστυχώς ανεπιτυχώς και για τους τρεις – δεν ξέχασε ο (Καβαλιώτης) Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έγραψε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Φέτος συμπληρώνονται 9 χρόνια από τον χαμό του μικρού ήρωα, Τηλέμαχου Τσιμηρίκα, που δεν δίστασε να πέσει στις φλόγες προσπαθώντας να σώσει τα αγαπημένα του αδέρφια. Η αυτοθυσία και ο ηρωισμός του ας μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων μας».

Θυμίζουμε ότι πριν από 9 χρόνια, ο 15χρονος τότε Τηλέμαχος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τα δύο μικρότερα αδέλφια του, τον 5χρονο Ανδρέα και τον 9χρονο Γεράσιμο, όταν το σπίτι των παππούδων τους στη Μεσορόπη Καβάλας, τυλίχθηκε στις φλόγες, την ώρα που κοιμόντουσαν, τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου 2012, από φωτιά που προκλήθηκε από την ξυλόσομπα. Οι σοροί των τριών παιδιών βρέθηκαν από τους πυροσβέστες, ώρες αργότερα, όταν είχαν σβήσει τη φωτιά.