Απομένει λιγότερο από μία εβδομάδα για τη λήξη της προθεσμίας για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή. Για την ακρίβεια στις 13 Δεκεμβρίου εκπνέει η παράταση που είχε δοθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Όπως είχε αποκαλύψει ο Θάνος Θανόπουλος σε προ ημερών συνέντευξή του, η ΕΛΣΤΑΤ προετοιμάζεται για να εφαρμοστεί το δεύτερο στάδιο της απογραφής μέσω αποκεντρωμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας. Η έξαρση των κρουσμάτων δεν επιτρέπει αυτή την περίοδο να προχωρήσει η διαδικασία με φυσική παρουσία των απογραφέων και όπως όλα δείχνουν, όσοι δεν προλάβουν την αυτοαπογραφή θα απογραφούν τηλεφωνικά.

Δεν θα υπάρξει νέα παράταση

Η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης ήταν και ο λόγος που δόθηκε αρχικά η παράταση, ωστόσο ενδεχόμενο νέας προθεσμίας αποκλείεται κατηγορηματικά.

«Ο λόγος που δώσαμε την παράταση αυτή ήταν κυρίως εξαιτίας της αβεβαιότητας για την εξέλιξη της πανδημίας, αν θα μας επιτρέψουν δηλαδή, οι συνθήκες να πάμε στα σπίτια των πολιτών και να τους απογράψουμε», είχε δηλώσει ο κ. Θανόπουλος ενώ είχε ξεκαθαρίσει κατηγορηματικά πως «δεν θα υπάρξει άλλη παράταση».