Δεν τίθεται θέμα ασφαλείας για τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Ελευσίνος, ενώ η σημερινή ενέργεια της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ρεύματος στα Ναυπηγεία δεν πρόκειται να επηρεάσει το χρόνο παραδόσεως της πυραυλακάτου «ΡΙΤΣΟΣ» (P-71), τύπου Super Vita, στο ΠΝ, σύμφωνα με ανώτατη πηγή του ΓΕΝ, που κλήθηκε να σχολιάσει από την ιστοσελίδα μας τη σημερινή πρωτάκουστη είδηση.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ μιλώντας στους στρατιωτικούς συντάκτες και αναφερόμενος στο πρόγραμμα αυτό, μας είχε τονίσει ότι «μέσα στο επόμενο δίμηνο το καράβι μας θα ταξιδεύει στη θάλασσα», όπως είχε πει χαρακτηριστικώς.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το σκάφος έχει τις δικές του ηλεκτρογεννήτριες και για τις τελευταίες δοκιμές εν όρμω που πραγματοποιεί δεν χρειάζεται εξωτερική παροχή ρεύματος.

Πέραν του γεγονότος αυτού, ότι δηλ. η διακοπή του ρεύματος δεν επηρεάζει το χρόνο παραδόσεως του σκάφους ή την ασφάλεια των υπολοίπων δύο (ΤΠΚ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» και ΤΠΚ «ΒΛΑΧΑΚΟΣ») που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ναυπηγήσεως, είναι γεγονός ότι η ενέργεια της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ρεύματος στα Ναυπηγεία Ελευσίνος, επειδή εκείνα της οφείλουν – σύμφωνα με πληροφορίες περί τα 2.000.000 ευρώ – είναι ασφαλώς κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και ασφαλώς υφίσταται θέμα για το ποιος και πότε θα πληρώσει το ποσό της οφειλής, καθώς η ΔΕΗ απόρριψε σχετική πρόταση – διακανονισμό των Ναυπηγείων, που πριν λίγες ημέρες είχαν πληρώσει 200.000 ευρώ «έναντι οφειλής». Λ.Σ.Μ.