Νέες αποκαλύψεις βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας όσον αφορά τη δράση του «ψευτογιατρού», ο οποίος κατηγορείται για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών, με τις καταθέσεις των συγγενών και φίλων των θυμάτων να συγκλονίζουν το πανελλήνιο.

«Ήταν πεπεισμένος ότι ακολουθεί ένα καλό δρόμο και ότι θα γίνει καλά... Ώρες ώρες μου θύμιζε πρεζόνι, ήταν σαν μεθυσμένος…», κατέθεσε σήμερα στη δίκη του «ψευτογιατρού», μάρτυρας-φίλος 46χρονου άνδρα που έφυγε από τη ζωή, όταν εμπιστεύτηκε την υγεία του στον 48χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος σήμερα μάλιστα απουσίασε από το ακροατήριο.

Το θύμα, είχε νοσήσει από καρκίνο των όρχεων -και όπως του είχαν πει οι θεράποντες ιατροί του- κατά 95% θα γινόταν καλά και θα προχωρούσε τη ζωή του. Ωστόσο, τα πράγματα πήραν μια διαφορετική τροπή για τον άτυχο άνδρα, όταν στο δρόμο του, βρέθηκε ο «ψευτογιατρός», όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες.

«Μου είπε ότι είχε καρκίνο στο όσχεο και ότι οι γιατροί του ανέφεραν ότι δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί ήταν στο αρχικό στάδιο» κατέθεσε στο δικαστήριο ο φίλος του άτυχου άνδρα για να περιγράψει στη συνέχεια την γνωριμία του θύματος με τον κατηγορούμενο.

Είχε δανείσει στον φίλο του περίπου 30.000 ευρώ για να προμηθεύεται τα σκευάσματα του κατηγορούμενου

«Τον Φεβρουάριο του 2007 μου είπε ότι γνώρισε έναν γιατρό διεθνούς φήμης που είχε θεραπεύσει πολύ κόσμο και ότι θα γλύτωνε την επέμβαση. Μου ακούστηκε καλή ιδέα παρ' όλο που οι γιατροί του ζητούσαν άλλα πράγματα, δηλαδή χειρουργείο, βιοψία και μετά χημειοθεραπεία. Με πλησίασε κάποια στιγμή το 2010 και μου ζήτησε χρήματα για κάποια ένεση. Μου είπε ότι υπήρχαν αυτά τα χρήματα αλλά θα αντιδρούσε η γυναίκα του. Κάποια στιγμή τον πήγα στον Άγιο Σάββα για εξετάσεις. Όταν βγήκε τον είδα να συνοδεύεται από κάποια άλλα άτομα με λευκές ποδιές. Μαζί τους ήταν και ο Κοντοστάθης», ανέφερε ο μάρτυρας, αναφέροντας ακόμη στο δικαστήριο ότι είχε δανείσει στον φίλο του περίπου 30.000 ευρώ για να προμηθεύεται τα σκευάσματα του κατηγορούμενου.

«Τον έβλεπα φοβερά αδύναμο και ώρες ώρες γινόταν οξύθυμος»

«Δεν του έφερνα καμία αντίρρηση γιατί ήταν αδελφός» είπε ο ίδιος και συνέχισε: «Τον έβλεπα φοβερά αδύναμο και ώρες ώρες ενώ ήταν ήρεμος άνθρωπος γινόταν οξύθυμος. Δεν ξεκίνησε όσα του έλεγαν οι γιατροί του γιατί του είπαν ότι υπάρχει γιατρός που μπορείς να αποφύγεις το μαχαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Τι σας έλεγε για την αγωγή που ακολουθούσε (σ.σ. από τον κατηγορούμενο);

Μάρτυρας: Ήταν κάθετος, δεν το άνοιγα το θέμα θα καταλήγαμε σε καβγά.

Στη συνέχεια με δάκρυα στα μάτια ο μάρτυρας είπε: Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει πεθάνει δυο φορές, μια επίσημα και μια ανεπίσημα.

Πρόεδρος: Σας είχε πει τι αγωγή ακολουθούσε από τον Κοντοστάθη;

Μάρτυρας: Μου έλεγε ότι είναι κάποια φάρμακα. Είχα δει ένα μπουκάλι, οπτικά ήταν σαν να ήταν κόλα, όταν το άνοιξα μύριζε τόσο πολύ που νόμιζα ότι είχε χαλάσει.

Πρόεδρος: Σας έλεγε κάτι για χειρουργείο;

Μάρτυρας: Ότι θα πήγαινε κάπου στην Ελβετία. Κάτι είχε κάνει από χειρουργείο αλλά δεν ξέρω που. Για Ελβετία ήξερα.

«Ώρες ώρες μου θύμιζε πρεζόνι, ήταν σαν μεθυσμένος»

«Εγώ από την ώρα που του δάνεισα τα χρήματα δεν τον ξαναείδα. Αντιδρούσε αν του έλεγες κάτι. Ήταν πεπεισμένος ότι ακολουθεί ένα καλό δρόμο και ότι θα γίνει καλά... Ώρες ώρες μου θύμιζε πρεζόνι, ήταν σαν μεθυσμένος ενώ αν τον βλέπατε κανονικά ήταν ένας άνθρωπος μάγκας», είπε για να καταθέσει στη συνέχεια πως μετά τον Μάιο του 2010 έχασε τελείως τον φίλο του. «Νόμιζα ότι με αποφεύγει για τα λεφτά» είπε στη συνέχεια.

«Δεν θέλω να μου μιλάτε έτσι, θα πάθω νευρική κρίση»

Νωρίτερα, στο ακροατήριο ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η σύζυγος 46χρονου. Η μάρτυρας εξετάστηκε από τους συνηγόρους της υπεράσπισης και διαμαρτυρήθηκε έντονα για το ύφος και τον τόνο που οι συνήγοροι της υπέβαλλαν τις ερωτήσεις τους, αμφισβητώντας τα όσα η ίδια είχε αναφέρει στην κατάθεσή της. «Έλεος. Προσπαθώ να δικαιώσω τη μνήμη του συζύγου μου και δέχομαι αυτήν την επίθεση. Έχω αγκαλιάσει τόσα πτώματα διαμελισμένα λόγω εργασίας και αυτήν την κρυάδα δεν την έχω ζήσει ποτέ. Δεν θέλω να μου μιλάτε έτσι, θα πάθω νευρική κρίση», είπε η μάρτυρας.