Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες στη χώρα. Έτσι, κάτοικοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έλαβαν μήνυμα του 112 το απόγετμα της Παρασκευής, προκειμένου να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι σε νησιά Ιονίου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, περιοχές Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, έλαβαν μήνυμα προκειμένου «να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις» από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αναβαθμίστηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Νωρίτερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο της και έκανε λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τα οποία αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ ανακοίνωσε ότι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη (09/12) τροποποιείται και αναβαθμίζεται σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για το Σάββατο (11/12) είναι πολύ υψηλά στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Παράλληλα, όπως τονίζει η ΕΜΥ, στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Η κακοκαιρία θα φέρει επίσης ισχυρές βροχές και καταιγίδες.