Αντιμέτωπο με τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος βρίσκεται ένα ζευγάρι αρνητών στον Άγιο Νικόλαο, καθώς ο άντρας και η γυναίκα δεν στέλνουν τα δύο του παιδιά στο σχολείο.

Την υπόθεση έστειλε στον εισαγγελέα Λασιθίου η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αφού οι δύο αρνητές γονείς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του διευθυντή του σχολείου αλλά και της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας, εξακολουθούν να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι.

Παράλληλα, μια άλλη υπόθεση με αρνητή γονέα στην Ιεράπετρα φαίνεται ότι έλαβε τέλος, υπό τον φόβο των κυρώσεων, έστειλε το παιδί στο σχολείο. Να σημειωθεί ότι οι γονείς εκτός από τις διοικητικές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος και την ποινή φυλάκισης, κινδυνεύουν να χάσουν την επιμέλεια των δυο παιδιών τους.

«Στα χέρια του Εισαγγελέα»

«Έχουν εξαντληθεί όλα τα μέσα από δω και πέρα η υπόθεση περνά στα χέρια του Εισαγγελέα Λασιθίου», δήλωσε στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Μαρκάκης. Ο ίδιος ελπίζει έστω την Δευτέρα οι δυο γονείς να αλλάξουν τακτική και να σταματήσουν να στερούν το σχολείο από τα δυο παιδιά.