O ακτιβιστής που δημοσιοποίησε την καταγγελία της κοπέλας αναφορικά με το Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο Ηλίας Γκιώνης, εξήγησε γιατί προέβη ο ίδιος στο βήμα αυτό.

Συγκεκριμένα, μέσα από δύο stories στο Instagram, εξήγησε πως αποτελεί μία νίκη των social media η εν λόγω κατακραυγή για την αποτρόπαια αυτή πράξη, αναφέροντας πως στόχο αποτελούσε η προστασία της ταυτότητας της κοπέλας που βίωσε το revenge porn (εκδικητικό πορνό) του πρώην πανελίστα των Ράδιο Αρβύλα, όπου και μετά τη γνωστοποίηση των γεγονότων απομακρύνθηκε.

Έπειτα από την αποχώρηση του Στάθη Παναγιωτόπουλου από την εκπομπή του ANT1, ο Ηλίας Γκιώνης έγραψε χαρακτηριστικά στα social media:

«Κάπου εδώ να σας πω ότι σήμερα τα καταφέραμε όλα μαζί και μπράβο σε όλα σας. Επίσης κάπου εδώ να πούμε τον λόγο που έβγαλα εγώ το θέμα. Γιατί θέλαμε πρώτα απ’ όλα να μείνει προστατευμένη η κοπέλα, έπειτα για να είμαστε εμείς η κύρια πηγή είδησης και να μην παραποιηθεί η καταγγελία όπως και έγινε τελικά από αναπαραγωγές τρίτων. Τέλος γιατί η δημοσιογραφία στη χώρα μας έχει αποδείξει πόσο μη αναξιόπιστη και κίτρινη είναι πολλές φορές».