Τον τρόπο δράσης και τις θεραπείες με βότανα, παντζάρια και σκόρδα που έδινε ο ψευτογιατρός «δρ Κοντός» περιέγραψαν στο δικαστήριο πρώην ασθενείς του, αλλά και συγγενείς θυμάτων.

Μία γυναίκα, η οποία είχε νοσήσει με καρκίνο του μαστού το 2015, ενημερώθηκε από τους γιατρούς της το 2019 ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε μαστεκτομή. Τότε συνάντησε τον 48χρονο μαϊμού-γιατρό προκειμένου να πάρει και άλλη ιατρική γνώμη. Μετά από έναν υπέρηχο ο κατηγορούμενος της ανακοίνωσε ότι δεν έχει καρκίνο.

«Μου είπε “λήξη συναγερμού, φιλενάδα, αυτό που έχεις δεν είναι καρκίνος, είναι πήγματα γαλακτοφόρου αδένα, επειδή δεν έχεις θηλάσει. Τα έχεις και στον άλλο αδένα. Σ’ το λέω για να μη σε βάλουν κάτω και σε χειρουργήσουν”. Παρ’ όλα αυτά εγώ είχα αποφασίσει να κάνω την επέμβαση. Δεν εναντιώθηκε σε αυτό ο κατηγορούμενος», είπε η μάρτυρας.

Και συνέχισε: «Του είπα ότι θα κάνω επέμβαση και μου είπε να την κάνεις. Μου είπε πως καλά έκανα και δεν έκανα χημειοθεραπείες, γιατί σε κάθε σχήμα χημειοθεραπείας ο κάθε γιατρός βάζει 25.000 ευρώ στο παντελόνι». Για τα 12.000 ευρώ που φέρεται να της ζήτησε ο 48χρονος, η μάρτυρας ανέφερε ότι αν τα είχε, θα του τα έδινε καθώς είχε τεράστια πειθώ.

Παράλληλα, πατέρας ενός ανήλικου αγοριού, το οποίο έχει μυϊκή δυστροφία, κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος τους πήρε περισσότερα από 50.000 ευρώ για βότανα και τσάγια.

«Ερχόταν και έβλεπε το παιδί. Την πρώτη φορά ζήτησε 8.000 ευρώ. Μετά, όταν έφερε βότανα, πήρε και άλλα χρήματα διαδοχικά. Συνολικά, μας πήρε πάνω από 50.000 ευρώ. Μας έδινε τσάγια, χυμούς κ.λπ. και επέμενε να κόψουμε τη θεραπεία με την κορτιζόνη. Ευτυχώς, η σύζυγός μου μίλησε με κάποια άλλη γνωστή, που είχε διακόψει τη θεραπεία το παιδί της και της είπε πως είχε χειροτερέψει. Έτσι δεν την κόψαμε τη θεραπεία», τόνισε ο μάρτυρας.

*Δημοσιεύτηκε στην OnTime