Με πλειστηριασμό κινδυνεύουν τα δύο σπίτια που έχει η οικογένεια Φιλιππίδη, εξαιτίας χρεών που έχει δημιουργήσει ο γνωστός ηθοποιός από την επιχειρηματική του δραστηριότητα, που έχει άμεση σχέση με το θέατρο. Πρόκειται για τη μόνιμη κατοικία της οικογένειας, που βρίσκεται στο Ψυχικό, και για ένα εξοχικό, 182 τ.μ., στο Σοφικό της Κορινθίας.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η πλειονότητα της κοινής γνώμης πίστευε πως ο γνωστός ηθοποιός όχι μόνο δεν είχε ανάγκη από χρήματα, αλλά, αντιθέτως, ότι είχε πλουτίσει από τη δουλειά του! Και είναι αλήθεια ότι έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, αλλά, το κυριότερο, σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, που του απέφεραν μεγάλες αμοιβές και πολλά κέρδη.

Η οικονομική κρίση, όμως, την τελευταία δεκαετία δεν μπορούσε να αφήσει και τον Πέτρο ανεπηρέαστο. Οι εισπράξεις υπέστησαν μεγάλη μείωση, τα κανάλια έκοψαν τις ελληνικές παραγωγές και ο κόσμος περιόρισε πολύ τις εξόδους του, ακόμη και στο θέατρο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν ήταν μόνο ηθοποιός. Σε πολλές παραστάσεις υπήρξε συμπαραγωγός. Και σε άλλες συνήθιζε να συμφωνεί και να συναρτά τις αμοιβές του από τον αριθμό των θεατών που έμπαιναν στο θέατρο και από τις εισπράξεις. Υπήρξαν, λοιπόν, δουλειές, όπως εκείνη του θεάτρου «Μουσούρη», που τον καταχρέωσαν οικονομικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα τράπεζες που τον απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε βρεθεί κατά το παρελθόν αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού της κατοικίας του στο Ψυχικό, εξαιτίας ενός δανείου που είχε συνάψει μαζί με τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου, που δεν εξυπηρετείται πλέον. Το μη εξυπηρετούμενο υπόλοιπο του δανείου πριν από μερικά χρόνια είχε φτάσει τις 450.000€ και η τιμή της πρώτης προσφοράς για την κατοικία του ηθοποιού (πρόκειται για μεζονέτα σε τρία επίπεδα) ήταν 605.000 ευρώ! Τότε ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε καταφέρει να σώσει το σπίτι του από τον πλειστηριασμό.

* Σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό», αυτή τη στιγμή το χρέος του Πέτρου Φιλιππίδη αγγίζει το 1.000.000 ευρώ. Το ποσό εκτοξεύθηκε τα τελευταία δύο χρόνια με την καραντίνα και τα μέτρα της πανδημίας και στη συνέχεια με την παραπομπή του και την προφυλάκιση του ηθοποιού δεν υπάρχουν έσοδα ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες. «Υπάρχει ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει τον Πέτρο Φιλιππίδη και την οικογένειά του.

Υπάρχει ένα τεράστιο χρέος, μια μεγάλη οφειλή σε τράπεζες. Πληροφορίες λένε ότι αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ένα ποσό που αφορά δάνεια επισκευαστικά κατοικιών και επιχειρηματικά.

Στα δάνεια αυτά είναι εγγυητές κοντινά πρόσωπα του ηθοποιού και σκηνοθέτη. Με την προφυλάκισή του, τα όποια σχέδια υπήρχαν, θεατρικά, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά, έμειναν πίσω, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με τις καταβολές των χρημάτων για τα δάνεια», ανέφεραν στην εκπομπή.

*Δημοσιεύτηκε στην On Time