Ποινική δίωξη για αρπαγή σε βαθμό κακουργήματος και πρόκληση σωματικών βλαβών ασκήθηκε σε βάρος του 33χρονου, ο οποίος χτύπησε άγρια τη 17χρονη πρώην σύντροφό του στην Έδεσσα. Ο 33χρονος πέρασε χθες το κατώφλι του εισαγγελέα και πήρε 24ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα. Κατά την είσοδό του στα δικαστήρια ήταν σιωπηλός και δεν θέλησε να μιλήσει στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο 33χρονος αρνείται τις κατηγορίες που «είναι βαρύτατες αλλά έωλες». Παρούσα στα δικαστήρια ήταν και η μητέρα της 17χρονης μαζί με το δικηγόρο της οικογένειας, Αντώνη Ξυλουργίδη, προκειμένου να δηλώσουν υποστήριξη κατηγορίας.

Ο Αντώνης Ξυλουργίδης ανέφερε ότι η 17χρονη διατηρούσε ερωτική σχέση με το δράστη τον τελευταίο 1,5 χρόνο και του ζήτησε να χωρίσουν καθώς στο παρελθόν είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά. Μάλιστα, ο δικηγόρος της οικογένειας τόνισε ότι ο 33χρονος είχε στήσει καρτέρι τα ξημερώματα της Κυριακής. «Έστησε καρτέρι στην αβοήθητη κοπέλα, η οποία επέστρεφε στο σπίτι της χωρίς να γνωρίζει τι την περιμένει. Ψάχνοντας τα κλειδιά της για να μπει στην είσοδο της πολυκατοικίας, της επιτέθηκε απρόκλητα. Η ίδια δεν τον αντιλήφθηκε», είπε ο Αντώνης Ξυλουργίδης και πρόσθεσε ότι την έπιασε από τα μαλλιά και την έσερνε μέχρι το αυτοκίνητο, όπου άρχισε να τη χτυπά.

Και συνέχισε: «Όταν συνειδητοποίησε ότι από τα χτυπήματα η κοπέλα αιμορραγούσε, της έδωσε και μωρομάντιλα λέγοντάς της να μην τολμήσει να πει τίποτα στη μητέρα της. Η ίδια του είπε ότι θα τον καταγγείλει. Ξυπόλυτη και μέσα στα αίματα κατάφερε να φτάσει μέχρι την πόρτα του σπιτιού της». Σύμφωνα με το δικηγόρο, η 17χρονη βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση-σοκ από την επίθεση και περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια στους αστυνομικούς πώς την αιφνιδίασε ο 33χρονος και άρχισε να τη χτυπάει.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time