Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να πάρουν μια μικρή «γεύση» από το μεγάλο έργο ανάπλασης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες το απόγευμα η Lamda Development άνοιξε τις πύλες του Experience Park για το κοινό. Πρόκειται για ένα πάρκο έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, που θα μεγαλώνει κάθε μέρα για να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης.

Μάλιστα, θα είναι ανοικτό καθημερινά από τις 17:00 έως τις 22:00 και κατά το πρώτο απόγευμα της διάθεσής του προς το κοινό, δέχτηκε πληθώρα επισκέψεων.



Γεωργιάδης και Παπαθανάσης

Ανάμεσά τους και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, τους οποίους και υποδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου. Τα δύο μέλη της κυβέρνησης απόλαυσαν τη βόλτα τους και ανάρτησαν φωτογραφίες στους λογαριασμούς τους στα social media.



Τα αξιοθέατα

Στο Experience Park ξεχωρίζουν τα δύο light installations, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα: το επιβλητικό Stalactite με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα που συγχρονίζονται με μουσική, το οποίο φέρει την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το εντυπωσιακό Helios, σχεδιασμένο από την ομάδα της Algorithm, που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό.



Ιδιαίτερη θέση στο πάρκο έχει και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ύψους 17 μέτρων, μία σύνθεση από 180 μικρά έλατα, τα οποία μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου θα διατεθούν για αναδάσωση.