Αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε από αρνητές μίλησε Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

«Αυτό που είναι θεαματικό είναι το γεγονός της προσβολής σε θεσμικό εκπρόσωπο των γιατρών δηλαδή σε μένα καθρεφτίζονται οι γιατροί της χώρας και περνάει το μήνυμα ότι οι γιατροί είναι δολοφόνοι και αυτό είναι απαράδεκτο γιατί οι γιατροί έχουν δώσει το παρόν σε αυτή την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ατομική στοχοποίηση γιατί ζητήσανε μόνο εμένα και όλη η προσοχή τους ήταν απάνω μου, καταλαβαίνετε την αναστάτωση της δικής μου αλλά και της οικογενείας μου αναγκάστηκα να προσφύγω στη δικαιοσύνη όσον αφορά την καταγραφή του συμβάντος. Χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αποφασίσαμε ομόφωνα να καταφύγουμε στην Δικαιοσύνη ως Ιατρικός Σύλλογος Πατρών με μηνυτήρια αναφορά κατά του συγκεκριμένου ψυχιάτρου και κατά παντός υπευθύνου για εξύβριση», υπογράμμισε η ίδια.

«Έχω δεχτεί μηνύματα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά ποτέ σε προσωπικό επίπεδο και με μια τέτοια διαδικασία. Με έχει καλέσει ο συγκεκριμένος ψυχίατρος πολλές φορές να κατεβώ στην πλατεία να συνομιλήσω με όλους αυτούς. Βγήκε δημόσια και είπε ότι οι ιατρικοί σύλλογοι είναι δολοφόνοι και ο πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι δολοφόνος και όλοι που θα κάνουν εμβόλια θα καταντήσουνε ζόμπι. Και πραγματικά εντυπωσιαζόμαστε ότι ένας γιατρός εκφράζεται με αυτό τον τρόπο που δεν έχει καμία επιστημονική βάση», αποκάλυψε η κ. Μαστοράκου.

Ερωτηθείσα αν αισθάνεται ακάλυπτη από την πλευρά της πολιτείας, απάντησε: «Καταρχήν εντυπωσίασε το γεγονός ότι ενώ θα μπορούσε να παρέμβει αυτεπάγγελτα ο Εισαγγελέας δεν έγινε κάτι τέτοιο, ούτε καν κατά την ακρόαση με το δικηγόρο μου που επισκέφτηκε τον Εισαγγελέα χθες. Έκανε μεγάλη εντύπωση και υπό αυτή την έννοια ναι, υπάρχει ένα κενό εκεί όμως έχω την κάλυψη σίγουρα από την Αστυνομία γιατί έχω ζητήσει προστασία και ότι θελήσω θα μου το προσφέρουν, δεν υπάρχει κενό εκεί αλλά πραγματικά μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι δεν κινήθηκαν καθόλου οι εισαγγελικές αρχές. Υπάρχει μια ομάδα που δρα ανεξέλεγκτα στην πόλη, σήμερα υπήρχαν κάποια επεισόδια στην 6η ΥΠΕ και βάψανε τους τοίχους της 6ης ΥΠΕ».

Αναφορικά με τα νοσοκομεία της Πάτρας, η κ. Ματοράκου επισήμανε: «Τα νοσοκομεία της Πάτρας δέχονται μεγάλο φορτίο όχι μόνο από την περιοχή της Αχαΐας αλλά και από τη Δυτική Ελλάδα επομένως πραγματικά όταν αυξάνονται τα κρούσματα πολύ γρήγορα αγγίζουμε το όριο. Αυτή τη στιγμή είναι ελεγχόμενη η κατάσταση όμως η Πάτρα έχει ια ιδιαιτερότητα δηλαδή αν αυξηθούν τα κρούσματα σε ταχύ ρυθμό πάρα πολύ γρήγορα το σύστημα υγείας θα αγγίξει τα όρια του. Υπάρχει ιδιωτική κλινική η οποία ήδη συνεργάζεται με το ΕΣΥ».

«Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα, το θέμα με την Όμικρον είναι ότι είναι υπερμεταδοτική, ήδη οι ρυθμοί που βλέπουμε σε άλλες χώρες είναι επιθετικοί και αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ελαφρύτερη να είναι η νόσος ένα ποσοστό αυτών των ανθρώπων θα καταλήξει στα νοσοκομεία και οι αριθμοί θα είναι πάρα πολύ μεγάλοι άρα θα πρεπει από εδώ και μπρος όλοι μας να προσέχουμε πάρα πολύ. Να μην ξεχνάμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να εμβολιαστούμε. Είναι πολύ σημαντική η τρίτη δόση γιατί θωρακίζει το ανοσολογικό σύστημα έναντι και της Όμικρον», διαμήνυσε κλείνοντας.