Σοκάρουν οι αριθμοί που καταγράφονται στη Δυτική Θεσσαλονίκη σχετικά με τους αρνητές γονείς που μέχρι και σήμερα κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο λόγω κοροναϊού.

Όπως τόνισε στο GRTimes ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Φροσύνης από τα 49 παιδιά που είχαν καταγραφεί πριν από την εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα, μόνο δύο μεταπείστηκαν και επέστρεψαν στη δια ζώσης εκπαίδευση. Τα υπόλοιπα 47 παραμένουν εκτός σχολείου και μαθημάτων

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι ο κ. Φροσύνης αναφέρθηκε και σε διάφορα τεχνάσματα που έχουν επινοήσει αρνητές γονείς, προκειμένου να δικαιολογήσουν την απουσία των παιδιών από τα σχολεία, αλλά και να αποφύγουν τις ποινές.

Για να γλιτώσουν τις κυρώσεις

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν γονείς οι οποίοι ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκαν σχολεία ανά τον κόσμο που παραδίδουν μαθήματα με τη μορφή τηλεκπαίδευσης και τα επικαλούνται ως. «Τέτοια αιτήματα έχουν κατατεθεί πολλά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από γονείς που έχουν εντοπίσει αυτού του είδους τα σχολεία ακόμη και στην Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να γλιτώσουν τις όποιες κυρώσεις» , αποκάλυψε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.