Σχεδιο_χωρις_τιτλο__6__2
Ελλάδα

Ζούπας: Ο Τράγκας έφυγε χωρίς να το πάρει χαμπάρι - Μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευε ότι έχει γρίπη

Δεν είχε συνειδητοποιήσει την κατάσταση

Για τις συνθήκες υπό τις οποίες έφυγε ο Γιώργος Τράγκας μίλησε στο MEGA ο παθολόγος - διαβητολόγος Χρήστος Ζούπας.

Ο κ. Ζούπας ήταν ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα και ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποίησει πως έφυγε. Ο δημοσιογράφος είχε για πολλά χρόνια ζάχαρο και ο γιατρός τον χαρακτήρισε ως ένα ζωηρό παιδί, που δεν συμβιβαζόταν με την ηλικία και το πρόβλημά του.

«Όταν είσαι ένας άνθρωπος της δραστηριότητας και της καθημερινότητας, πολλές φορές δεν συνειδητοποιείς ότι κουβαλάς 30 με 35 χρόνια γλύκας που έχουν προκαλέσει φθορά στα αγγεία σου. Νιώθω άσχημα, μετά από μία τέτοια περιπέτεια, δεν ξέρω, επειδή είχαμε καθημερινή επαφή τον τελευταίο καιρό νομίζω πως έχω πει τόσα πολλά, που νομίζω ότι η σιωπή είναι το καλύτερο φάρμακο».
«Δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι αυτή τη στιγμή ο Γιώργος έφυγε χωρίς να το πάρει χαμπάρι. Την παραμονή νόμιζε πως ήταν μία γρίπη και θα περάσει. Δυστυχώς ο ιός αυτός έχει μία επιθετικότητα, σε περιτρυγυρίζει σαν τον λύκο και σου ορμάει».

Επιπλέον, ο κ. Ζούπας τόνισε πως μία λοίμωξη στους ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα. Μία πρώτη αντίδραση είναι η αύξηση του ζαχάρου, η οποία με την σειρά της ανεβάζει την πηκτικότητα του αίματος και το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο.