Αρπαγή και ληστεία με θύμα 24χρονο επιχειρηματία, γόνο οικογένειας που διατηρεί βιοτεχνία ενδυμάτων στα νότια προάστια, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας . Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα όταν ο 24χρονος επέστρεψε στο σπίτι του, στο Λαύριο, αλλά μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, ήρθε αντιμέτωπος με τρεις αγνώστους που του είχαν στήσει καρτέρι. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αστυνομία, τον άρπαξαν και τον έβαλαν μέσα σε ένα άλλο αυτοκίνητο, αναγκάζοντάς τον να τους δώσει τα χρήματα που είχε στο πορτοφόλι του αλλά και ένα ρολόι μάρκας Rolex. Οι ληστές όμως ζητούσαν κι άλλα και τότε ο 24χρονος τους έπεισε να τον αφήσουν να ανέβει μόνος του στο σπίτι για να τους φέρει τα χρήματα. Και μόλις επέστρεψε με τα λεφτά, οι τρεις ληστές έφυγαν!

Αφού την επόμενη μέρα έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία, ο 24χρονος επιχειρηματίας έφυγε για επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό και όταν γυρίσει στην Ελλάδα, ίσως κληθεί για νέα κατάθεση. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί με οδηγό τη μαρτυρία του θύματος προσπαθούν να εντοπίσουν το μπλε Renault Megane που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Ο 24χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης γνωστού brand στο χώρο της ένδυσης, ανέφερε πως θεωρεί βέβαιο ότι οι απαγωγείς του και ληστές τον παρακολουθούσαν ημέρες. Έτσι, όταν στις 00:30 πάρκαρε το γρήγορο Audi έξω από το σπίτι του, πέρασαν στην τελική φάση του σχεδίου τους… «Δεν ήταν Έλληνες. Γνώριζαν πολλά. Για τα οχήματα του πατέρα μου, που προφανώς παρακολουθούσαν και γνώριζαν ότι δεν ήταν σπίτι, και κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Με το που παρκάρω το αυτοκίνητό μου έξω από το σπίτι, δεν είχαν περάσει ούτε δύο λεπτά που είχα σταθμεύσει, βλέπω ένα όχημα να ανεβαίνει το δρόμο από την αντίθεση κατεύθυνση και να σταματά περίπου δέκα μέτρα πιο πάνω από το δικό μου. Βγαίνω από το αμάξι και αντιλαμβάνομαι ότι κατεβαίνουν και εκείνοι. Και πριν προλάβω να μπω στο σπίτι μου, ακούω να μου φωνάζουν “Ασφάλεια”. Καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και πριν προλάβω να αντιδράσω, με έπιασε ο ένας, μου έβγαλε μαχαίρι και με αρπάζει και ο άλλος και με βάζουν μέσα στο αμάξι όπου υπήρχε και τρίτο άτομο».

Όπως περιγράφει το θύμα, του ζήτησαν αρχικά 12.000 ευρώ. «Διαπραγματευόμουν 15-20 λεπτά. Τους είπα ότι έχω στο σπίτι άλλες 7.000 ευρώ. Πήγα στο σπίτι μου, τους έδωσα 7.000 ευρώ και ένα Rolex και έφυγαν. Στο σπίτι μου μπήκα μέσα μόνος μου. Αρχικά ήθελαν να έρθουν μαζί, όμως ήμουν πολύ πειστικός και τους έδωσα να καταλάβουν ότι θα τα πάρουν τα χρήματα. Τους είπα ότι θα πάω να τα φέρω και θα επιστρέψω. Τους έδωσα να καταλάβουν ότι ήταν δεδομένο ότι θα επιστρέψω και θα τους τα δώσω. Εννοούσα αυτό που τους έλεγα. “Περιμένετε εδώ και θα τα πάρετε τα χρήματα”. Τους τα έδωσα, τα πήραν και έφυγαν».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time