Κάθε άλλο παρά απαγωγή-εξπρές αποδεικνύεται τελικά η αρπαγή του 40χρονου Γιώργου Κυπαρίσση, πατέρα δύο ανήλικων αγοριών, καθώς πλέον διανύουμε το έκτο 24ωρο από τη στιγμή που αδίστακτοι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι, έξω από το σπίτι του στο Ντράφι. Πλέον, η αγωνία της οικογένειάς του κορυφώνεται καθώς οι άγνωστοι απαγωγείς, μετά τις πρώτες επαφές που είχαν με τον αδελφό του αγνοούμενου επιχειρηματία, τις τελευταίες ημέρες τηρούν σιγή ασυρμάτου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση, οι δράστες επικοινώνησαν συνολικά 5 φορές με τον αδελφό του 40χρονου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κατεβάσει στο 1 εκατομμύριο ευρώ το ύψος των λύτρων που αρχικά άγγιζε τα 2 εκατομμύρια. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι επέλεξαν να απαγάγουν τον επιχειρηματία κατά το χρονικό διάστημα που οι τράπεζες είναι κλειστές, κάτι που σαφώς δυσχεραίνει την προσπάθεια της οικογένειας να συγκεντρώσει τα χρήματα.

«Σίγουρα έχουν κάνει το λάθος ότι έκαναν μία απαγωγή και απαιτούν χρήματα σε μία συγκεκριμένη περίοδο όπου τα πιστωτικά ιδρύματα είναι κλειστά. Ημέρες εορτών, οπότε θα υπάρχει μία αρκετά μεγάλη δυσκολία στο να μπορέσουν να βρεθούν τα χρήματα, πρωτίστως. Συνήθως δεν είναι εύκολο να βρεθεί και το ποσό το οποίο απαιτούν», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ένωσης Διαπραγματευτών Ελλάδας, Ανδρέας Κωνσταντακόπουλος. «Ο χρόνος (της απαγωγής) ήταν λάθος. Καλό θα είναι όσο το δυνατόν συντομότερα να βρεθεί ένα κοινό σημείο αναφοράς ως προς τα χρήματα και να λήξει το δυνατόν συντομότερο, ο χρόνος πάντως είναι δεδομένο ότι κυλάει υπέρ της Αστυνομίας» κατέληξε.

Πρώτιστος στόχος των διωκτικών αρχών είναι να απελευθερωθεί με ασφάλεια ο «βασιλιάς των ανταλλακτικών», όπως αποκαλούν τον Γιώργο Κυπαρίσση φίλοι και συνεργάτες του, και σε δεύτερο χρόνο να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να ταυτοποιήσουν τους απαγωγείς. Υπολογίζεται ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον πέντε, μιλούν καλά ελληνικά, ενώ η επικοινωνία τους με την οικογένεια γινόταν με κρυπτογραφημένες συνομιλίες ώστε να μην αφήσουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στα ίχνη τους.

Οι κάμερες ασφαλείας

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχουν μπει βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Μάλιστα, σε ένα από αυτά έχει καταγραφεί η πορεία, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης -οπότε και απήχθη ο 40χρονος-, ενός λευκού βαν που μοιάζει με ένα από τα δύο οχήματα που είχαν βρεθεί καμένα, λίγο μετά την απαγωγή, σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από το σπίτι του επιχειρηματία στο Πικέρμι και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Σπάτων – Αρτέμιδος στην είσοδο του οικισμού «Φοίνικας». Το συγκεκριμένο υλικό προέρχεται από κάμερα ασφαλείας στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Την ίδια ώρα, το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας επεξεργάζεται το υλικό από το κύκλωμα παρακολούθησης στο σπίτι του επιχειρηματία καθώς οι κάμερες ασφαλείας φέρεται να έχουν καταγράψει μέρος της απαγωγής. Πάντως, από τη φωτογραφία που είχαν στείλει οι απαγωγείς ως απόδειξη ζωής στον αδελφό του θύματος, λίγες μόνο ώρες μετά την αρπαγή του 40χρονου, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να πάρουν κάποιο στοιχείο που θα «έδειχνε» το κρησφύγετό τους.

Φως στην υπόθεση επιχείρησε να ρίξει η κατάθεση της φίλης του Γιώργου Κυπαρίσση που την ώρα της απαγωγής συνομιλούσε μαζί του και μάλιστα μέσω βιντεοκλήσης. Όπως φαίνεται, ο επιχειρηματίας, όταν με το αυτοκίνητό του έφτανε στο σπίτι του και κατάλαβε τις κινήσεις των δραστών, άφησε το κινητό του τηλέφωνο στη θέση του συνοδηγού. Όπως ανέφερε η φίλη του 40χρονου, άκουσε οχλαγωγία και το θύμα να προσπαθεί να καθυστερήσει τους δράστες συνομιλώντας μαζί τους. Οι απαγωγείς μιλούσαν καθαρά ελληνικά, ωστόσο όταν κατάλαβαν ότι το κινητό του ήταν ανοιχτό, το άρπαξαν και το έκλεισαν.

Η έρευνα των Αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες, επικεντρώνεται πλέον στο επαγγελματικό περιβάλλον του επιχειρηματία, καθώς εκτιμάται ότι οι απαγωγείς γνώριζαν τον 40χρονο και την οικονομική του κατάσταση. Εικάζεται ότι παρακολουθούσαν για αρκετές ημέρες τις καθημερινές κινήσεις του επιχειρηματία και έδρασαν σε χώρο και χρόνο που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να τους αντιληφθεί και ενδεχομένως να τους αναγνωρίσει.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time