Συγκλονιστικά είναι όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, για τη σύλληψη του γνωστού τράπερ Light. Έτσι, οι δικηγόροι του καλλιτέχνη μίλησαν στην εκπομπή Tlive για το περιστατικό και τόνισαν πως «γνωρίζει ότι τα όπλα είναι ρέπλικες».

«Έχει απομονωθεί ένα στιγμιότυπο 15 δευτερολέπτων και κατά πόσο είναι σύννομο, θα το εξετάσουμε στην πορεία», ανέφερε αρχικά ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του τράπερ Light, Γιώργος Μακρής, στην εκπομπή «Tlive» στον Alpha, σημειώνοντας πως ο καλλιτέχνης «γνωρίζει ότι είναι ρέπλικες. Δεν έχει υπηρετήσει στον στρατό και δεν είναι ειδικός στα όπλα για να μπορεί να γνωρίζει αν είναι αληθινό ή ψεύτικο».

«Έχει απομονωθεί υλικό από δέκα stories όπου φαίνεται η ζώνη του η οποία είναι από μια πολύ γνωστή εταιρεία. Από τα 10 stories έχει απομονωθεί μόνο ένα», προσέθεσε, υπογραμμίζοντας πως η εκδήλωση έγινε σε πολύ γνωστό κλαμπ της Αθήνας το οποίο έχει μια από τις αυστηρότερες εισόδους, σύμφωνα με τον κ. Μακρή.

«Δεν τραγουδούσε εκεί, είχε πάει ως καλεσμένος. Είναι ένα μαγαζί που παίζεται τέτοια μουσική κι έχει αυτόν τον χαρακτήρα. Ήταν μια εκδήλωση με πολλούς καλλιτέχνες της τραπ σκηνής», εξήγησε ο Γιώργος Μακρής.

Πώς «βρέθηκε» με τρία όπλα στη ζώνη του

Στη συνέχεια ο κ. Μακρής εξήγησε πώς ο Light «βρέθηκε» με τρία όπλα στη ζώνη του, με τα οποία πόζαρε σε βίντεο το οποίοι ανέβασε και στα social media.

«Είναι ένας άνθρωπος που στο σύνολο η μουσική του αρέσει. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει όποιον του μιλά. Είναι ένας άνθρωπος πολύ φιλικός που ποτέ δεν έχει σηκώσει τη μύτη του ψηλότερα. Όταν έρχεται κάποιος να σου ζητήσει να βγάλετε μια φωτογραφία, δεν μπορείς να ξέρεις ποιος είναι. Πήγαν τρία συγκεκριμένα παιδιά να βγάλουν μια φωτογραφία. Η ιδιοτυπία αυτής της μουσικής έχει τα crew που βγάζουν τα δικά τους τραγούδια. Έχω την ενημέρωση ότι τα παιδιά αυτά είχαν ένα κλιπ εκεί κοντά και μετά πήγαν στο μαγαζί. Ο Light είδε τα όπλα, τα ζήτησε, έβγαλαν φωτογραφία και τους είπε να βγάλει στόρι με τα όπλα για να επιδείξει τη ζώνη του», τόνισε ο κ. Μακρής.

Θέλουν να στοχοποιήσουν τον Light

Αναφορικά με τις ναρκωτικές ουσίες ο δεύτερος δικηγόρος του τράπερ Γιώργος Κριεμάδης, είπε το εξής: «Θέλουν να στοχοποιήσουν τον καλλιτέχνη για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του Light τα προμηθεύεσαι από το περίπτερο. Είναι νόμιμα. Η συγκεκριμένη μάλιστα, εταιρεία είναι και χορηγός του τραγουδιστή και υπάρχει στα video clip του. Είναι απόλυτα νόμιμα η συγκεκριμένη κάνναβη, αν θέλει κάποιος μπορεί να την καπνίσει. Έχει σταλεί ήδη δείγμα στο χημείο του κράτους προκειμένου να αποδειχθεί ότι δεν είναι ναρκωτική ουσία. Του έχουν καταγγελθεί πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες αν και είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά».