Για την έφοδο που έκαναν αστυνομικοί στις 2 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, στα γραφεία του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ (συντομογραφία του «Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση»), μίλησε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του.

Όπως ισχυρίστηκε ε ο Νίκος Λούβρος, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν μέσα στον χώρο 45 άτομα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, αλλά «γύρω στα 30-32 άτομα, σε έναν χώρο 800 τετραγωνικών, δεν υπήρχε συνωστισμός».

Ακόμη, είπε ότι οι παριστάμενοι δεν έπαιζαν επιτραπέζια παιχνίδια, όπως φέρονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά έπαιζαν όλοι τους σκάκι.

Ως υπεύθυνος του χώρου, ο 67χρονος πρόεδρος του κόμματος, μόλις οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα για έλεγχο, αντέδρασε λέγοντας ότι είναι γραφεία κόμματος και δεν μπορεί να γίνει έλεγχος.

«Είναι παράνομο να παρεμβαίνει κάποιος σε ένα κόμμα με 16.000 μέλη. Ήρθαν τρεις συνεχόμενες ημέρες για έλεγχο, την μια μέρα λίγοι αστυνομικοί, την άλλη μέρα δύο αστυνομικοί και την τρίτη ημέρα 8 άτομα. Αυτό είναι παρέμβαση στην λειτουργία του κόμματος», είπε ο κ. Λούβρος, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτική σκοπιμότητα» πίσω από τους ελέγχους, ισχυριζόμενος ότι... σχετίζεται με την κάθοδο του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019...

Υποστήριξε πως μόνο σε εκείνον δόθηκε πρόστιμο, επειδή δεν φορούσε μάσκα, καθώς και ότι «οι αστυνομικοί απαγόρευαν στον κόσμο να βγει από τον χώρο».