Έρευνες σε κυκλώματα παλαιών ποινικών, φυλακισμένων και εμπόρων ναρκωτικών πραγματοποιεί η Αστυνομία αξιοποιώντας στοιχεία από την εξ εξελίξει κατάθεση του Γιώργου Κυπαρίσση, από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των απαγωγέων του με τους οικείους του κατά το διάστημα της δίμηνης και πλέον ομηρίες του, καθώς και από δια ζώσης παρακολουθήσεις τρίτων προσώπων που φαίνεται ότι συνεργάστηκαν για τις μετακινήσεις του θύματος από κατάλυμα σε κατάλυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr εξετάζεται ο ρόλος προσώπων με αξιόποινο προφίλ και συμμετοχή σε κυκλώματα κλοπής αυτοκινήτων και ανταλλακτικών οι οποίοι φέρονται ότι είχαν συνεργαστεί ή «ενοχλήσει» τον επιχειρηματία πολλές φορές στον παρελθόν, τόσο στο Μενίδι όπου διατηρεί το κεντρικό κατάστημα επι της Λεωφόρου Δημοκρατίας, όσο και στην Θεσσαλονίκη όπου λειτουργεί παράρτημα ο αδελφός του.

Κατά δεύτερον φαίνεται να έχει εντοπιστεί διασύνδεση των δραστών με κρατούμενο ή κρατούμενους, Έλληνες και αλλοδαπούς.

Τρίτον ελέγχονται δύο γυναίκες από το περιβάλλον κάποιων υπόπτων που φρόντιζαν το θύμα και τα κρησφύγετα. Και τέταρτον δίδεται προσοχή στις συνομιλίες του αδελφού του θύματος με τον «εκπρόσωπο» τους διότι τις τελευταίες ημέρες τα τηλεφωνήματα ήταν συχνά και πιθανόν μεγαλύτερης διάρκειας απ ότι τις πρώτες γεγονός που ενδεχομένως διευκολύνει στην εξιχνίαση.

Τέλος, σημαντικό κομμάτι της υπόθεσης είναι και τα λύτρα. Όπως όλα δείχνουν εκτός από το τελικό ποσο, έγινε διαπραγμάτευση για να δοθούν χαρτονομίσματα από εξωτραπεζική δραστηριότητα μικρής αξίας και άτακτης αρίθμησης, ώστε να μην εντοπιστούν στην αγορά ή να μην καταβληθούν μεγάλα ποσοστά στα «πλυντήρια χρήματος» και ανοίξει σε περισσότερους το ζήτημα της απαγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογης διάρκειας ομηρεία είχε λάβει χώρα το Φθινόπωρο του 2001 όταν είχε απαχθεί ο Πειραιώτης επιχειρηματίας Γ. Ζώνας για τον οποίο είχαν καταβληθεί λύτρα 500 εκατ δραχμών προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.