Θέση στο προκλητικό βίντεο που έχει διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, με τους Τούρκους στρατιωτικούς σπουδαστές να κολυμπούν από τις εγκαταστάσεις της σχολής τους στο νησί Τούζλα, μια απόσταση ίση με το Καστελόριζο, πήρε ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού Γιώργος Σαμσάκος. «Ο Ακάρ μπορεί να λέει ο,τι θέλει. Αυτά τα προκλητικά παιχνίδια της Τουρκίας τα ξέρουμε και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καστελόριζου η απόσταση του νησιού από τα παράλια της Τουρκίας είναι όντως 1.950 ναυτικά μίλια, μια απόσταση που κολυμπώντας καλύπτεται σε κάτι παραπάνω από δυο ώρες.

«Ο Ακάρ έκανε τις δηλώσεις αυτές στις 24 Δεκεμβρίου και στις 28 του μήνα έβαλαν τους σπουδαστές να κολυμπήσουν μέχρι την Τούζλα για να μας αποδείξουν το πόσο εύκολα μπορούν να καλύψουν αυτή την μικρή απόσταση. Λοιπόν έχουν και βίντεο πριν από τον κοροναϊό όταν κολυμπούσαν με αφορμή ένα φεστιβάλ που διοργάνωναν με προορισμό εδώ το νησί» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

«Κάθε χρόνο πριν τον κοροναϊό διοργάνωναν οι Τούρκοι ένα φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχαμε κι εμείς ως δήμος Μεγίστης. Την τελευταία πάντα ημέρα του φεστιβάλ Τούρκοι κολυμβητές αλλά και δικοί μας κολυμπούσαν την απόσταση αυτή. Για να γίνεται μάλιστα με απόλυτη ασφάλεια σκάφος του δικούς μας λιμενικού σώματος τους ακολουθούσε μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία και από εκεί τους παραλάμβανε δικός τους. Τώρα τι θέλουν να αποδείξουν με το τωρινό βίντεο μόνο αυτοί γνωρίζουν. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε παραμικρό», δήλωσε επιπρόσθετα.

Την αντίδραση του δημάρχου Γιώργου Σαμσάκου προκάλεσε η ομιλία στην στρατιωτική ακαδημία, παραμονές Χριστουγέννων, του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος είχε προκλητικά πως: «ακόμη και ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να πάει κολυμπώντας στο Καστελόριζο» που απέχει 1.950 μ. από τις τουρκικές ακτές, κατηγορώντας την Ελλάδα πως διεκδικεί θαλάσσια ζώνη γύρω από το νησί.