Μετάθεση με συνοπτικές διαδικασίες για τον απερίγραπτο αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Πατρών ο οποίος εντοπίστηκε προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς να επιδίδει κλήσεις για παραβάσεις στο κέντρο της Πάτρας, χωρίς να φορά προστατευτική μάσκα κατά της covid-19.

Με απλά λόγια εφάρμοζε τον νόμο για τους άλλους ενώ την ίδια ώρα παρανομούσε ο ίδιος! Μάλιστα όλα αυτά συνέβαιναν σε μια κρίσιμη περίοδο που η πολιτεία κάνει τα πάντα για να ανασχεθεί η μετάδοση της πανδημίας.

Η συμπεριφορά του εν λόγω αστυνομικού προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος μεταξύ άλλων έδωσε εντολή για την άμεση μετακίνηση του από την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Πού υπηρετεί τώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ο αστυνομικός που υπηρετούσε αποσπασμένος στην Τροχαία Πατρών, καθώς η οργανική του θέση είναι στο ΑΤ Καλαβρύτων, πλέον παρέχει τις υπηρεσίες του στο Τμήμα Μεταγωγών Πάτρας. Επιπλέον του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ και διατάχθηκε η διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου.

Για... «εξάντληση αυστηρότητας» μιλάνε οι συνδικαλιστές συνάδελφοί του...

Για εξάντληση της αυστηρότητας μιλούν συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ οι οποίοι -αδιαφορώντας για την ουσία της υπόθεσης, ότι δηλαδή ένα όργανο της τάξης παρανομούσε... εφαρμόζοντας τον νόμο για τους άλλους πολίτες- θα ήθελαν ο συνάδελφός τους να πέσει στα μαλακά.

«Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα για τον κοροναϊό, έχει τις ίδιες επιπτώσεις» απαντούν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενες στους ένστολους – παραβάτες, επισημαίνοντας πως ακόμα και εάν οι ενέργειες κοινοποιούνται στον Τύπο, τα αντανακλαστικά της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι άμεσα και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην τροχονόμος απολογούμενος προέβαλε τον αστείο ισχυρισμό ότι έβγαλε τη μάσκα... για να σφυρίξει.