Στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στον «Ευαγγελισμό» -το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας- αναφέρεται μια νοσηλεύτρια, σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok και έχει γίνει viral.

Ειδικότερα, η νεαρή κοπέλα, η οποία εργάζεται στην κλινική covid, περιγράφει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά γιατροί και νοσηλευτές για να βγάλουν τη βάρδια.

«Έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση τραγική» αναφέρει η νεαρή νοσηλεύτρια από τον «Ευαγγελισμό», δείχνοντας στην κάμερα την δερματίτιδα που έχει πάθει εξαιτίας του έντονου στρες . Όπως δηλώνει, γύρισε έπειτα από δέκα ημέρες στη δουλειά της αφού νόσησε από κοροναϊό, χωρίς να έχει σημασία εάν είναι καλύτερα γιατί όλοι οι συνάδελφοί της βγαίνουν θετικοί ο ένας μετά τον άλλον.

«Κανείς δεν ενδιαφέρεται για όλο αυτό και είναι εγκληματικό. Είμαστε δυο νοσηλευτές για 46 ασθενείς. Ζητάμε βοήθεια. Μίλησα στον διευθυντή. Είμαστε εξαντλημένοι. Είναι λες και είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη, χωρίς στρατιώτες χωρίς πυρομαχικά», λέει στο βίντεο της στο TikTok.

«Όλο είναι παράλογο, ζω το θέατρο του παραλόγου, άλλα ζούμε, άλλα βγαίνουν έξω. Ακούω και κάτι απόψεις που με σοκάρουν. Τελείως διαφορετική εικόνα δείχνουν τα κανάλια προς τα έξω» δηλώνει η νοσηλεύτρια και προσθέτει ότι οι προϊστάμενοι της απαντούν σαν πολιτικοί. Όπως αναφέρει, πολλοί ζήτησαν να γυρίσουν πίσω οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ωστόσο η διοίκηση απαντάει ότι δεν τους θέλουν.

«Είμαστε μόνοι μας και η απάντηση του Μητσοτάκη είναι ότι το ίδιο είναι να διασωληνώνεται έναν ασθενή στον όροφο και το ίδιο στην εντατική, όχι δεν είναι, οι άνθρωποι πεθαίνουν και θα συνεχίσουν να πεθαίνουν έτσι όπως είναι η κατάσταση και εμάς δεν μας ακούει κανένας» καταγγέλλει η νοσηλεύτρια.

Δείτε το βίντεο

@voulafrantzeskaki Απάντηση στο @dionpanag #covid19#νοσηλευτρια ♬ πρωτότυπος ήχος - Voula Frantzeskaki