Η Λιμενική Αρχή Πάρου, δυστυχώς, ενημερώθηκε το απόγευμα για την ύπαρξη σορού στην παραλία Πουλιού της Πάρου.

Έτσι, άμεσα, μετέβησαν στο σημείο στελέχη του Λιμενικού, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για σορό κοριτσιού, ηλικίας περίπου 12 ετών, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Το άτυχο κορίτσι φορούσε μπλούζα χρώματος μπεζ και παντελόνι χρώματος μαύρου.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι, άλλες τρεις σοροί εντοπίστηκαν σήμερα στη Νάξο, στην παραλία Πυργάκι και στην Αγιασσό. Μεταξύ τους ήταν και αυτή ενός μικρού παιδιού, κάτι που σημαίνει ότι δύο ανήλικοι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στο Αιγαίο, σε διαφορετικά σημεία.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου για ύπαρξη σορού στη θαλάσσια περιοχή Πυργάκι Νάξου και έσπευσε άμεσα στο σημείο. Με τη συνδρομή στελεχών του ΕΚΑΒ και του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος ανέσυραν τη σορό μίας γυναίκας, 30 με 35 ετών περίπου και ύψους 1,60 μ.

Στη συνέχεια, η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε για ύπαρξη σορού και στη θαλάσσια περιοχή Αγιασσού. Εκεί ανασύρθηκε η σορός ενός κοριτσιού, 10 με 13 ετών περίπου και ύψους 1,50 μ.

Το απόγευμα το Λιμεναρχείο Νάξου, ενημερώθηκε και για ύπαρξη μίας τρίτης σορού στη θαλάσσια περιοχή Βαθύ Αγιασσού. Εκεί βρέθηκε το πτώμα ενός άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, 20-25 ετών περίπου και ύψους 1,65 μ. περίπου.

Οι τρείς σοροί πρόκειται να μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, προκειμένου να διενεργηθούν νεκροψίες-νεκροτομές, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι σοροί ανήκουν σε πρόσφυγες που επέβαιναν στα δουλεμπορικό που ναυάγησαν στα τέλη Δεκεμβρίου, τα οποία είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία.