Στη σκιά των συνεχών αποκαλύψεων για τη δράση του πρώην συνεργάτη τους Στάθη Παναγιωτόπουλου, βγήκαν χθες για πρώτη φορά στον τηλεοπτικό αέρα μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε οι «Ράδιο Αρβύλα». Οι πρώην συνεργάτες του «πορνοΣτάθη» είχαν αφήσει να διαρρεύσει πως ήταν έτοιμοι να περάσουν στην αντεπίθεση και μάλιστα ετοιμάζονταν να κινηθούν νομικά εναντίον του. Οι πληροφορίες τους ήθελαν να ετοιμάζουν αγωγή-καταπέλτη κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Η είδηση μάλιστα είχε μεταδοθεί και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης έχουν ήδη κινηθεί νομικά με αγωγή εναντίον του Στάθη Παναγιωτόπουλου και ζητούν την αποκατάσταση της ζημιάς και της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι προσωπικά όσο κι η εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα” κι ο Αντώνης Κανάκης ως δημιουργός της», είχε αναφερθεί.

Τις πληροφορίες αυτές μάλιστα είχε επιβεβαιώσει και η δικηγόρος τους Χριστίνα Παναγουλέα, η οποία χειρίζεται πλέον την υπόθεση, και η οποία επιβεβαίωσε ότι «ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης έχουν ήδη κινηθεί νομικά εναντίον του Στάθη Παναγιωτόπουλου, καταθέτοντας αγωγή».

Η κίνηση αυτή ωστόσο των «Ράδιο Αρβύλα» είχε αμφισβητηθεί από νομικούς κύκλους, οι οποίοι υποστήριξαν ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί και πως οι πρώην συνεργάτες του Στάθη Παναγιωτόπουλου δεν μπορούν να κινηθούν νομικά εναντίον του. Στο ερώτημα αυτό απάντησαν χθες με σαφήνεια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» οι δικηγόροι Βασίλης Ταουξής και Απόστολος Λύτρας.

Όπως είπε ο κ. Ταουξής, ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης δεν νομιμοποιούνται να κάνουν νομικές ενέργειες εναντίον του. «Να σας πω εγώ τι καταλαβαίνω από την εμπειρία που έχω; Μετά από τη δημόσια κατακραυγή ότι από τη μια βάζατε στο στόχαστρο και σκίζατε οποιονδήποτε ήταν εμπλεκόμενος σε τέτοια υπόθεση, τώρα, που βλέπετε ότι το δικό σας τσαντίρι αρχίζει να βρέχεται, το κάνετε για ξεκάρφωμα», είπε για να συμπληρώσει ο Απόστολος Λύτρας: «Απορώ πώς ακούγεται ότι οι συνεργάτες του Παναγιωτόπουλου θα κάνουν αγωγή εναντίον του. Δεν μπορούν να κάνουν ούτε μήνυση ούτε και αγωγή. Δεν είναι μέσα στους ζημιωθέντες ούτε στη μια περίπτωση ούτε στην άλλη. Άρα λοιπόν στο δικαστικό κομμάτι δεν μπορούνε. Με ενοχλεί να ακούω κάτι που δεν ισχύει νομικά. Κάποια άλλη σκοπιμότητα υπάρχει. Πάντα όταν σε μια εκπομπή συμβαίνει κάτι, πάντα κάποιος φταίει. Ουαί κι αλίμονο μετά από ένα ατόπημα κάποιου σε μια εκπομπή να δικαιούνται αποζημίωση οι υπόλοιποι».

Επέστρεψαν με αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Χθες οι «Ράδιο Αρβύλα» επέστρεψαν στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1, χωρίς την παραμικρή αναφορά στον πρώην συνεργάτη τους, Στάθη Παναγιωτόπουλο, αλλά βάζοντας στο στόχαστρο την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ένα χειροκρότημα γιατί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ξεμπερδεύουν… εεε, συγγνώμη, για να επιστρέψει και η τελευταία σατιρική εκπομπή στην τηλεόραση. Δηλαδή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άδωνη Γεωργιάδη και σε όλα τα παπαγαλάκια τους, τα οποία είναι πάρα πολλά, δεν είναι κυβέρνηση, αλλά τροπικό δάσος, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται από παπαγάλους. Το μόνο που θέλουμε να πούμε είναι ότι επιστρέψαμε και θα περάσουμε πολύ ωραία».

* Μόλις ξεκίνησε η εκπομπή, ο κόσμος του Twitter κατάφερε να φέρει στην πρώτη θέση το hashtag #radioarvyla και τα σχόλια των τηλεθεατών ποικίλλουν, καθώς υπάρχουν αρκετοί που ζητούν από τους «Αρβύλες» να σταματήσουν να εμφανίζονται στην τηλεόραση, ενώ υπάρχουν και κάποιοι θερμοί υποστηρικτές τους.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»