«Θα εξετάσουμε κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Μονογυιού, Αλέξης Κούγιας. «Παραμένει ερωτηματικό γιατί δεν λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας» αναφέρουν ειδικοί και κάτοχοι πολυτελών αυτοκινήτων. «Δεν αποκλείεται να προσπάθησε να ξεφύγει από κάτι» αναφέρει ο πραγματογνώμονας  κ. Παναγιώτης Μαδιάς.

 Γύρω από τις συγκεκριμένους προβληματισμούς αναπτύσσεται συζήτηση και θέτονται τα ερωτήματα για το τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα, με την κόκκινη, ολοκαίνουργια Ferrari, η οποία έγινε το πύρινο φέρετρο για τον 45χρονο, Τζώρτζη Μονογυιό.



Το όνειρο του επιχειρηματία, και πατέρα δύο παιδιών, έγινε εφιάλτης. Η αδυναμία στα γρήγορα αυτοκίνητα, έγινε ο μονόδρομος μιας διαδρομής που κράτησε λιγότερο από μισή ώρα, μέχρι να τον οδηγήσει στο θάνατο. Η αδελφή του, βουλευτίνα της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού, σε σοκ, όπως και η οικογένειά του, με την σύζυγό του να δίνει την δική της μάχη μέσα από χειρουργεία για να επανέλθει, αφού ευτυχώς κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο πριν εκείνο τυλιχτεί στις φλόγες.

 Αναπάντητα ερωτήματα

Η Ferrari 488 Pista, που οδηγούσε ο 45χρονος Μυκονιάτης επιχειρηματίας, ήταν σχεδόν καινούργια, καθώς είχε διανύσει μόλις 1.000 χιλιόμετρα, προτού ο Τζώρτζης Μονογυιός πάρει στο χέρι τα κλειδιά της.

Γιατί δεν λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας της ολοκαίνουργιας Ferrari; Τι οδήγησε στην πρόσκρουση; Γιατί πήρε αμέσως φωτιά η Ferrari; Τι προσπάθησε να αποφύγει ο οδηγός; Κάποιον πεζό; Κάποιο ζώο; Κάποιο άλλο αυτοκίνητο; Τι συνέβη με τα λάστιχα; Χρειάζεται εμπειρία και ειδικές ικανότητες για να οδηγήσει κανείς ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο; Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που θα τεθούν και θα εξεταστούν, όπως κι όλα τα σενάρια που θα δώσουν απαντήσεις για το θάνατο του Τζώρτζη Μονογυιού.

 «Μπορεί να προσπάθησε να αποφύγει κάτι»

 Επιπλέον, από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού, δεν μπορεί να προκύψει αν ο οδηγός προσπάθησε να φρενάρει καθώς όλα πλέον τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν σύστημα ABS. Αντίθετα υπάρχουν ίχνη από τριβή ελαστικών στην άσφαλτο, κάτι που δείχνει ότι το αυτοκίνητο πλαγιολίσθησε πριν την πρόσκρουση σε πινακίδα της Περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο.

«Μπορεί να προσπάθησε να αποφύγει κάτι» είπε χαρακτηριστικά ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, την ώρα που, πηγές της Τροχαίας εκτιμούσαν ότι στο φρικτό τροχαίο της Βούλας δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να προκύπτει εμπλοκή και άλλου οχήματος. Οι άνδρες της Τροχαίας αναμένουν το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης, ενώ συλλέγουν οπτικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στην περιοχή. Ο ίδιος ο κ. Μαδιάς πάντως μίλησε για ομοιότητες του τροχαίου με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό, με αυτό στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Mad Clip.




 Έκκληση Κούγια για μάρτυρες

Σε λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την αντιπροσωπεία που παρέλαβε την κόκκινη Ferrari 488 Pista με τις γερμανικές πινακίδες, σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό.

Την ίδια ώρα, έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας απευθύνει ο δικηγόρος του εκλιπόντος Τζώρτζη Μονογυιού, Αλέξης Κούγιας. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται σε δικαστική διαμάχη του Μονογυιού με πρώην σύντροφό του, για το εκτός γάμου παιδί τους, τονίζοντας ότι θα διερευνηθεί το τι έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας των τελευταίων χιλιομέτρων, όπου κινήθηκε το αυτοκίνητο πριν εκτραπεί και αφού προσέκρουσε σε δέντρο νησίδας, αλλά και αν προ της εκτροπής υπήρξε εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου ή φυσικού προσώπου.

 Άμορφη μάζα

Μία Ferrari, που έγινε παρανάλωμα του πυρός τη νύχτα του τροχαίου και κατέληξε άμορφη μάζα από σιδερικά. Η Ferrari έχει κοπεί κυριολεκτικά στα δύο, ενώ όλο το αμάξωμα έχει διαλυθεί.

Η καμπίνα είναι ολοσχερώς καμμένη και μέσα της είναι διάσπαρτα τα κομμάτια του αυτοκινήτου. Όλο το αυτοκίνητο έχει γίνει συντρίμμια. Το μόνο που θυμίζει τη Ferrari είναι οι ρόδες, οι οποίες έχουν πάνω λιωμένο λάστιχο από την πυρκαγιά, που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση.

 Το βίντεο-σοκ από τα πρώτα δευτερόλεπτα του τροχαίου

 To συγκλονιστικό video ντοκουμέντο που δημοσίευσε το parapolitika.gr από το δυστύχημα στη Βούλα, όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο αδελφός της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού, Τζώρτζης παρουσίασαν τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, MEGA και ΣΚΑΙ.

Το βίντεο με τα πρώτα δευτερόλεπτα από το τραγικό δυστύχημα στη Βούλα, στο οποίο έχασε τη ζωή του, ο Τζώρτζης Μονογυιός, που έφερε στο φως το parapolitika.gr έγινε και το βασικό υλικό για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των  καναλιών Μega και ΣΚΑΪ  που μετέδωσαν την τραγική είδηση.

Όπως αποκαλύπτει το βίντεο του parapolitika.gr η  Ferrari που οδηγούσε για πρώτη και μοιραία φορά ο Τζώρτζης Μονογυιός έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα. Ο φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού σπεύδει στο αυτοκίνητο δευτερόλεπτα μετά το δυστύχημα και τον βγάζει από το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Ο Τζώρτζης Μονογυιός είναι στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του. Σε κλάσματα δευτερολέπτου το αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες. 

Οι εικόνες δείχνουν πως το πολυτελές όχημα αξίας τουλάχιστον μισού εκατομμυρίου ευρώ, δε θυμίζει σε τίποτα την πρότερη κατάστασή του, που μέσα σε λίγα λεπτά τυλίχθηκε στις φλόγες παρασύροντας στον θάνατο τον άτυχο 45χρονο.


Ετοιμαζόταν να παντρευτεί 

  Ο Τζώρτζης Μονογυιός που έχασε τη ζωή του στο φρικτό τροχαίο με τη Ferrari, το βράδυ της Πέμπτης 13/1 θα παντρευόταν με θρησκευτικό γάμο την αγαπημένη Αθηνά Κοντοπάνη, όμως δεν πρόλαβε… Το ζευγάρι είχε προγραμματίσει το μυστήριο μαζί με τη βάφτιση του μικρότερου γιου του στη Μύκονο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 Στις 5 Μαρτίου του 2020 είχε κάνει πολιτικό γάμο με τη σύζυγό του στο Δημαρχείο Βούλας και φωτογραφίες από τις χαρούμενες στιγμές έφερε στο φως το T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου.



 Λίγους μήνες μετά βάφτισε το παιδί του, που είχε έρθει στον κόσμο από προηγούμενη σχέση του. 

  Η αντιδήμαρχος Βάρης – Βούλας -Βουλιαγμένης κα. Μ. Φουρναράκη μίλησε στο T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου. «Είχα την τύχη και τη χαρά να συμμετέχω στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του και δυστυχώς μιλάμε για την πιο δυστυχισμένη στιγμή της ζωής τους. Δυστυχώς ένα αναπάντεχο γεγονός που μας έχει προκαλέσει οδύνη. Για όλα παίζει ρόλο η ταχύτητα. Ο Τζώρτζης είχε πάντα ωραία και δυνατά αυτοκίνητα. Η Κατερίνα Μονογυιού έχει υποστεί σοκ» είπε χαρακτηριστικά.

 Η κ. Φουρναράκη επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο Τζώρτζης Μονογυιός θα παντρευόταν τον Σεπτέμβριο του 2022, όμως δεν πρόλαβε.