Στη Νεκρώσιμο Ακολουθία του ήρωα Συνταγματάρχη (Πεζικού) Κωνσταντίνου Κόκκα, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο ιστορικό Πέτα της Άρτας, παρέστη σήμερα ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Κόκκας, έπεσε μαχόμενος υπέρ Πίστεως και Πατρίδος το καλοκαίρι του 1974, κατά τη διάρκεια της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο, υπερασπιζόμενος ως Ανθυπασπιστής (ΠΖ), μαζί με τους άλλους συμμαχητές του, το στρατόπεδο της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) στο Κιόνελι.

Η μετακομιδή και επίσημη τελετή υποδοχής των λειψάνων του, πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2021, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόϊ, μετά από ολοκλήρωση της διαδικασίας ανευρέσεως και ταυτοποιήσεως, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη Νεκρώσιμο Ακολουθία του Ήρωος Κ.Κόκκα, σε ένδειξη τιμής και συμπαράστασης στην οικογένειά του, παρέστησαν ο Βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Στύλιος, η Δήμαρχος Ν. Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλειος Ψαθάς, ο Διοικητής Ιης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Δημήτριος Βουνίσιος, o εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας Αντισυνταγματάρχης (ΠΒ) Χρίστος Πιερής, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.