Το υλικό από τις κάμερες κτιρίου επί της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Βούλα αναλύουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Ελληνικού, για να διαπιστώσουν ποια ήταν η αίτια που έκανε τον Τζώρτζη Μονογυιό, το βράδυ της Πέμπτης, να χάσει τον έλεγχο της μοιραίας Ferrari.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Τζώρτζης Μονογυιός τη στιγμή που βρισκόταν στην δεξιά στροφή έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων πίσω από το τιμόνι της Ferrari 488 Pista των 710 ίππων είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 90 χιλιομέτρων.

Ελάχιστα μέτρα πιο κάτω και ενώ η Ferrati έχει βγει στην ευθεία η ταχύτητα ανεβαίνει στα 130 χιλιόμετρα. Κλάσματα του δευτερολέπτου όμως μετά, ο οδηγός χάνει τον έλεγχο και η Ferrari πλαγιολισθαίνει.

Πλέον το όχημα ανεξέλεγκτο καταλήγει στο δέντρο με την ταχύτητα να υπολογίζεται στα 100 χιλιόμετρα.

Ερωτήματα για την ανάφλεξη της Ferrari

Αυτό που έχει προβληματίσει τους αξιωματικούς της Τροχαίας Ελληνικού είναι το γεγονός ότι η Ferrari αμέσως μετα τη σύγκρουση παραδόθηκε στις φλόγες.

Το σενάριο που εξετάζεται είναι ότι η σύγκρουση σημειώθηκε από την πλευρά του ντεπόζιτου καυσίμων με την βενζίνη να πέφτει πάνω σε μέρη του οχήματος που είχαν υψηλή θερμοκρασία με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά.




Από την πλευρά της οικογένειας του Τζώρτζη Μονογυιού αναμένεται να ανατεθεί σε ειδικό πραγματογνώμονα να διεξαγάγει ξεχωριστή έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας.

«Με πολύ μικρή ταχύτητα πρόσκρουσης στο δέντρο μου κάνει εντύπωση η έκρηξη και δεν κάνει μόνο σε εμένα η έκρηξη κάνει και σε πραγματογνώμονες συνεργάτες μου που σημαίνει ότι πραγματικά είναι δικαιολογημένα κάποια ερωτηματικά» υπογράμμισε ο Αλέξης Κούγιας.

Οι μπαριέρες θα τον έσωζαν;

Η Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού με την τελική ταχύτητα των 340 χιλιομέτρων διαλύθηκε όταν προσέκρουσε στον κορμό ενός δέντρου που υπάρχει στο σημείο.

Από την πλευρά της η οικογένεια του θύματος αναφέρει πως εάν υπήρχαν προστατευτικές μπαριερες ίσως απέτρεπαν το μοιραίο.

Στην Τροχαία Ελληνικού αναμένεται να καταθέσει ο Σέρβος ιδιόκτητης μάντρας στη Γερμάνια από όπου αγόρασε την ελαφρώς μεταχειρισμένη Ferrari ο Τζώρτζης Μονογυιός, αλλά και η σύζυγός του, η οποία ακόμα νοσηλεύευαι βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο.