Ο αριθμός των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών στους οποίους εντοπίστηκαν εν δυνάμει κρούσματα ανέρχεται στους 8.278 ύστερα από το πρώτο self test της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι από αύριο θα αρχίσει η νέα διανομή τους από τα φαρμακεία.

Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές ηλικίας 4-18 ετών θετικοί στον κοροναϊό, από ότι την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ ενώ την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων είχαμε 43.608 θετικά κρούσματα μαθητών, αυτά μειώθηκαν στα 33.194 κρούσματα, παρά το γεγονός ότι τα τεστ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκαν ραγδαία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας αναφέρεται στην απόφαση πρόσληψης 2.500 ακόμη εκπαιδευτικών για κάλυψη αναγκών εξ αιτίας του κοροναϊού. Συγκεκριμένα, η ενημέρωση αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές ηλικίας 4-18 ετών θετικοί στον κοροναϊό, απ’ ό,τι την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων (από 43.608 θετικά κρούσματα μαθητών μείωση σε 33.194), και παρά το γεγονός ότι τα τεστ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκαν ραγδαία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.