Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Λάρισας η γνωστοποίηση του βιασμού μιας 20χρονης κοπέλας μέσω καταγγελίας που έκανε στα social media.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό σε δύο νεαρούς 22 και 24 ετών από την περιοχή, έπειτα από την καταγγελία της νεαρής. Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο thepresident, το καλοκαίρι η νεαρή δήλωσε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook πως έπεσε θύμα βιασμού από δύο άνδρες σε έρημη τοποθεσία στον Βόλο. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου την κάλεσε για να καταθέσει τα όσα έγιναν. Σύμφωνα με τα όσα είπε η 20χρονη είχε βγει με μία φίλη της και δύο αγόρια. Όταν η φίλη αποχώρησε για το σπίτι της, εκείνη δέχθηκε να τη μεταφέρουν στο σπίτι οι δύο νεαροί άνδρες. Όμως, τη μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία και τη βίασαν.

Συγκεκριμένα, στην απολογία τους οι δύο άνδρες παραδέχτηκαν την επαφή με την κοπέλα, αναφέροντας ότι αυτή έγινε με τη συναίνεσή της. Όπως τόνισαν, γνώρισαν τις κοπέλες μέσω instagram και κανόνισαν ραντεβού στο Βόλο. Όπως ισχυρίστηκαν, το πρώτο ραντεβού πήγε καλά κι έτσι κανόνισαν να ξαναβρεθούν. Μετά το δεύτερο ραντεβού η μία από τις δύο κοπέλες (η καταγγέλλουσα) επιβιβάστηκε στο ΙΧ όχημά τους και οδηγήθηκαν όλοι μαζί σε ερημικό μέρος. Εκεί, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των νεαρών, έπαιξαν «Θάρρος ή Αλήθεια» και έπειτα η κοπέλα συνευρέθηκε συναινετικά αρχικά με τον έναν άνδρα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και ύστερα με τον δεύτερο έξω από το όχημα. Ως επιχείρημα για το γεγονός ότι υπήρχε συναίνεση, οι φερόμενοι ως δράστες προσέφεραν στην ανάκριση μηνύματα της 20χρονης αμέσως μετά το καταγγελόμενο συμβάν.

Στους δύο νεαρούς ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό από κοινό και αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό ρόλο της μη εξόδου από τη χώρα.