Για τις εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 44χρονης καθηγήτριας στη Λάρισα για την οποία κατηγορείται ο προϊστάμενός της, μίλησε στο ΜΕGA ο εντολέας του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας.

Ειδικότερα, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης σημείωσε πως «είναι μία περίπτωση που μοιάζει πολύ με την υπόθεση Λιγνάδη. Ασκήθηκε και εκεί ποινική δίωξη χωρίς να ακουστεί ο φερόμενος ως δράστης ενός εγκλήματος, της ίδιας ποιότητας εγκλήματος και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρξε αυτόφωρο».

Θυμίζουμε ότι μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά ανωτέρου στελέχους εκπαίδευσης, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδωσε άμεση εντολή για τη θέση του στελέχους σε αργία και αντικατάστασή του στην άσκηση καθηκόντων.

Ακόμη, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως έχει έναν νομικό προβληματισμό για το τι πρέπει να κάνει: «Ασκήθηκε ποινική δίωξη. Προσανατολίζομαι να ακολουθήσω την ίδια νομική τακτική. Ένας δικηγόρος εκείνο που πρέπει να ενεργοποιεί είναι το νόμο. Εδώ έχουμε μια επανάληψη ακυρότητας της διαδικασίας. Ο νόμος θέτει προ των ευθυνών τους εισαγγελείς και τους καθορίζει τα πλαίσια μέσα από τα οποία ασκούν ποινική δίωξη».

Παράλληλα, σε σχέση με το τι υποστηρίζει ο πελάτης του σημείωσε ότι: «Είναι κατηγορηματικός πως όχι (σ.σ. δεν έκανε την πράξη). Έχουμε πάρα πολλά στοιχεία για την υπόθεση αυτή. Δυστυχώς δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να τα εκθέσουμε, όμως σήμερα και στα πλαίσια που προβλέπει ο νόμος θα προσπαθήσω να ακυρώσω την ποινική δίωξη και να δοθεί η δυνατότητα στον ιδιαίτερα καλλιεργημένο, μορφωμένο και αξιόλογο εντολέα μου να εκφράσει την άποψη του».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά όλα συνέβησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 όταν βρέθηκε με τον προϊστάμενό της εκτός εργασιακού χώρου, στο ίδιο αυτοκίνητο και εκείνος απαίτησε να συνευρεθεί μαζί του. Περιγράφοντας όλα όσα υποστηρίζει ότι συνέβησαν, η εκπαιδευτικός αναφέρεται και στα όσα ακολούθησαν με την ίδια, να προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της και να σταθεί στα πόδια της, με πρώτο βήμα να αποχωρήσει από τη θέση της στο γραφείο του προϊσταμένου.