Με ηχηρή παρέμβαση της, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου προασπίζεται το κύρος της Δικαιοσύνης με φόντο τις τελευταίες επικριτικές δηλώσεις για την κλήση του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, ως κατηγορουμένου στην υπόθεση της σκευωρίας της Novartis και λίγες ώρες πριν την προσέλευση του στο δικαστικό μέγαρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να βρεθεί ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, κάνει λόγο για επιχείρηση εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης με στόχο να καμφθεί το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των δικαστικών λειτουργών.

Η κυρία Γεωργίου απευθύνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις «να αφήσουν όλοι τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις».

Αναλυτικά η δήλωση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου

«Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Γεωργίου.

Απίστευτη επίθεση Πολάκη στη Δικαιοσύνη: Τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς - Πεντοζάλης στη Δικαιοσύνη - Θα φέρουμε εθελουσία έξοδο δικαστών (ηχητικό)

Υπενθυμίζεται πως τα parapolitika.gr αποκάλυψαν την απίστευτη επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο πατέρας του Νίκου Παππά, Στέλιος, στην Καισαριανή με θέμα Τη Δικαιοσύνη και στο βάθος τις διώξεις εναντίον Βαξεβάνη, Παπαδάκου, Φιλιππάκη και άλλων παιδιών και φίλων του Παπαγγελόπουλου, η οποία και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικαστικών ενώσεων.

Στο ηχητικό απόσπασμα που αποκάλυψαν τα parapolitika.gr ο Παύλος Πολάκης ζητούσε την οργάνωση έξω από το γραφείο της ανακρίτριας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την απολογία Βαξεβάνη.

Μάλιστα, λίγα 24ωρα μετά μέσω της της προσωπικής του σελίδας στο Facebook το έκανε και πράξη. «Αύριο στις 1.00μμ έξω από τον Άρειο Πάγο συμπαραστεκόμαστε στον Κώστα Βαξεβάνη που αποκάλυψε το Σκάνδαλο Novartis και οδηγείται στη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενος για σκευωρία!!!ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ» ανέφερε ο κ. Πολάκης με την Νέα Δημοκρατία να αντιδρά άμεσα.