Επίσκεψη της Αυγερινοπούλου και Χριστίνας Γιαννόπαπα στη ΣΕΤΤΗΛ Πύργου
Ποια θέματα απασχόλησαν την συνάντηση τους
Το θέμα της επεκτάσεως του εκπαιδευτικού προγράμματος και της δράσεως της Σχολής Εκπαιδεύσεως Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας (ΣΕΤΤΗΛ) του Στρατού Ξηράς στον τομέα των δορυφορικών τεχνολογιών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) εξετάστηκε κατά την επίσκεψη της Βουλευτού Ηλείας της ΝΔ Δρ.Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και της Δρ. Χριστίνας Γιαννόπαπα, υπευθύνου για τις σχέσεις της ESA με την Ελλάδα και υποψηφίου Ευρωβουλευτού της ΝΔ στις πρόσφατες ευρωεκλογές στη Μονάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δρ.Γιαννόπαπα έχει μεγάλη εμπειρία στο θέμα των δορυφορικών επικοινωνιών αφού έχει δουλέψει για περισσότερα από δέκα χρόνια στη ΝΑSA στον τομέα αυτό και ως προελέχθη αποτελεί τον σύνδεσμο της ESA με την Ελλάδα, όπου η χώρα μας συμμετέχει από το 2005.
Η ΣΕΤΤΗΛ ιδρύθηκε το 1945 στην Αθήνα ως «Σχολή Τηλεπικοινωνίας» από το «Κέντρο Υποδοχής και Εκπαιδεύσεως Τεχνιτών» (ΚΕΥΤ), στη θέση που σήμερα βρίσκεται το ξενοδοχείου HILTON. Το 1952, μετεγκαταστάθηκε στο Χαϊδάρι στο «Κέντρο Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων» (ΚΕΔΒ), με τον τίτλο «Σχολή Εκπαιδεύσεως Μηχανικών Τηλεπικονωνίας» (ΣΕΜΤ), ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 1954, μετονομάσθηκε σε «Σχολή Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας». Το 1958, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών της, σε θέματα εκπαιδεύσεως όλου του τεχνικού προσωπικού του Στρατού Ξηράς στη συντήρηση των υλικών τηλεπικοινωνιών, υπήχθη διοικητικά στη Διοίκηση Τεχνικού Σώματος του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΤΧ) ως μονάδα του Σώματος.
Το 1959, εντάχθηκε στην κατηγορία των «Ειδικών Κέντρων Εκπαιδεύσεως» (ΕΚΕ) του ΣΞ, ενώ το 1972 μεταστάθμευσε στον Πύργο Ηλείας, στη παρούσα θέση του «Στρατοπέδου «Τχη (ΠΖ) Καραχάλιου Χρήστου»». Το 1974 έγινε ισοδύναμη συγκροτήματος και το 1980 μετονομάσθηκε λαμβάνοντας τη σημερινή της ονομασία σε « Σχολή Εκπαιδεύσεως Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας¨(ΣΕΤΤΗΛ).
Λ.Σ.Μ.