Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση-θρίλερ στην Καβάλα όπου 38χρονη Ρουμάνα βρέθηκε νεκρή. Η σορός της ανασύρθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα από θαλάσσια περιοχή στην Κεραμωτή. Κι ενώ οι Αρχές δεν διέκριναν σημάδια εγκληματικής ενέργειας στο άψυχο σώμα της Ρουμάνας, η αδελφή της δίνει μια νέα διάσταση στο θάνατό της.

Η άτυχη Μιχαέλα, που ήταν μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών και φωτογράφος από τη Ρουμανία, είχε έρθει για ολιγοήμερες διακοπές στη χώρα μας. Η αδελφή της, που δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει την απώλεια, μιλά για έναν ισορροπημένο άνθρωπο που έφυγε με συναισθήματα χαράς για ολιγοήμερο ταξίδι με προορισμό την Ελλάδα, παρόλο που μόλις είχε υπογράψει το διαζύγιό της και χωρίς να την προβληματίζει κάτι. Τα πρώτα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά άρχισαν να φαίνονται όταν η 38χρονη δεν έδινε σημεία ζωής και το κινητό της ήταν κλειστό, κάτι που δεν θα έκανε ως συνεπής μητέρα, υπογραμμίζει η αδελφή της.

Η φωτογράφος έφυγε από τη Ρουμανία στις 10 Ιανουαρίου, αφότου υποβλήθηκε σε τεστ για Covid. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε υπογράψει και το διαζύγιό της. «Ήθελε να χωρίσει, ήταν χαρούμενη με αυτό. Χώρισε και την επομένη της τηλεφώνησα για να ζητήσω τη βοήθειά της σε κάτι. Εκείνη μου είπε ότι θα πήγαινε για 2-3 ημέρες στην Ελλάδα. Μία μέρα μετά της έστειλα μήνυμα στο WhatsApp γιατί η ξαδέλφη μου μου είπε ότι είχε κλειστό το κινητό της».

Την καθησύχασε όμως η μητέρα της λέγοντάς της ότι έστειλε μήνυμα που έγραφε: «Είμαι καλά, μην ανησυχήσετε, ακόμη κι εάν δεν απαντώ για λίγο. Θα επιστρέψω στις 13 Ιανουαρίου. Φιλιά». Το ίδιο μήνυμα εστάλη στις 11 Ιανουαρίου στον πρώην σύζυγό της.

«Στις 14 Ιανουαρίου με κυρίευσε ο πανικός. Δεν είχε επιστρέψει», λέει η αδελφή της 38χρονης. Εκείνο που της έκανε εντύπωση ήταν ότι υπό κανονικές συνθήκες θα επέστρεφε την ημέρα που είχε πει καθώς είχε δύο παιδιά, 11 και 6 ετών. Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, κι ενώ η 38χρονη αγνοούνταν για μέρες, η αδελφή της φωτογράφου αποτάθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Η φωτογράφος είχε σχέσεις με την Ελλάδα, έναν φίλο από τη Θάσο με τον οποίο επικοινώνησε η αδελφή της, σε μια προσπάθεια να διαλευκάνει το μυστήριο. Ο Γιώργος δεν γνώριζε κάτι, ο πρώην σύζυγος της άτυχης γυναίκας όμως έδωσε μια πληροφορία που θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει» ορισμένες απορίες.

Πριν από το θάνατό της, η Μιχαέλα -σύμφωνα με τον πρώην σύζυγό της- συνομίλησε με Έλληνα οδηγό ταξί, ο οποίος την παρέλαβε από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και την άφησε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Η γυναίκα ζήτησε το κινητό του και την επομένη του τηλεφώνησε για να τη μεταφέρει στην Καβάλα, από όπου ήθελε να πάρει το πλοίο.

Η επικοινωνία της γυναίκας με τον ταξιτζή έγινε στις 11 Ιανουαρίου, οπότε και εστάλη το μήνυμα από το κινητό της με το οποίο διαβεβαίωνε ότι ήταν καλά. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για 175 χλμ. ζητήθηκε από τη φωτογράφο να πληρώσει το απρόσμενα ψηλό ποσό των 300 ευρώ.

Ο φίλος της 38χρονης από τη Θάσο, Γιώργος, πήγε στην Αστυνομία και, όπως του είπαν, ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Κεραμωτή Καβάλας είχε τηλεφωνήσει στο αστυνομικό τμήμα στις 13 Ιανουαρίου. Η γυναίκα έφτασε στις 12 Ιανουαρίου, αργά το βράδυ, στις 23:00, στο ξενοδοχείο χωρίς όμως να κρατά κάτι. Δεν είχε επάνω της χρήματα, κινητό, λάπτοπ. Έμεινε για 4 με 5 λεπτά στο ξενοδοχείο κι έφυγε. Η Ελληνική Αστυνομία είχε λάβει κλήση για εξαφάνιση στις 13 Ιανουαρίου. Τρεις ημέρες αργότερα ανασύρθηκε η σορός της Μιχαέλα από θαλάσσια περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο.

Τα «γιατί» που ταλάνιζαν την αδελφή της Μιχαέλα την έκαναν να τηλεφωνήσει στο ξενοδοχείο. Το τηλέφωνο χτυπούσε, ευχόταν να το σηκώσει κάποιος που θα της έδινε μια χρήσιμη πληροφορία. Όταν κατάφερε να επικοινωνήσει με υπάλληλο, εκείνος της είπε ότι θα την καλούσε πίσω σε ένα λεπτό…

«Δεν μου άρεσε αυτός ο τύπος» λέει η αδελφή της Μιχαέλα για τον ξενοδοχειακό υπάλληλο, που τελικά την κάλεσε πίσω δυο ώρες μετά, δεν της έδωσε κάποιο στοιχείο που θα τη βοηθούσε και στη συνέχεια της είπε πως το ξενοδοχείο ήταν κλειστό.

Εκείνη τη στιγμή, η αδελφή της 38χρονης αυτόματα αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν να πάει η αδελφή της εκεί αφού ήταν κλειστό. Ο υπάλληλος της απάντησε ότι βρέθηκε στο κατάλυμα χωρίς παπούτσια και ζακέτα. «Κάτι δεν πήγαινε καλά» επισημαίνει η αδελφή της, υποδεικνύοντας ότι η ιστορία έχει κενά και αντιφάσεις.


Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 20 Ιανουαρίου 2022