Απανωτές είναι οι εξελίξεις μετά την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα για τον βιασμό της σε πολυτελές ξενοδοχείο της θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το Σάββατο είδε το φως της δημοσιότητας η καταγγελία μιας κοπέλας, που ήταν ανάμεσα στους 17 καλεσμένους στη σουίτα του γνωστού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης για το Πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

«Με το που μπήκαμε μέσα είδαμε μια μικρή κουζίνα και το μπαρ με τα ποτά. Ακριβώς δίπλα ήταν η τραπεζαρία. Μετά το σαλόνι με έναν μεγάλο καναπέ που κάθονταν οι περισσότεροι. Αν προχωρούσες ευθεία, υπήρχε μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα, ήταν το μοναδικό ξεχωριστό δωμάτιο στη σουίτα. Θυμάμαι πως είδα να έχει και ένα τζακούζι.»

Η 24χρονη υποστηρίζει ότι δέχτηκε μήνυμα από τον μετρ του επίμαχου πάρτι ενώ βρισκόταν σε φιλικό της σπίτι για ρεβεγιόν:

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και μου έστειλε μήνυμα να πάω στο πάρτι.
 Πήγα με δύο φίλες μου κατά τις 03.00 και με υποδέχτηκε αυτός στη σουίτα. Το κλίμα δεν ήταν καλό και αποφασίσαμε να φύγουμε γρήγορα» τονίζει. 

Η συγκεκριμένη κοπέλα κάθισε στο πάρτι για κάτι λιγότερο από μία ώρα και έφυγε με την παρέα της, λίγο πριν τις 04.00. Για το κακό κλίμα που υπήρχε είχε κάνει λόγο από την πρώτη της κατάθεση και η Γεωργία. Μόνο που τα πράγματα για εκείνη όπως καταγγέλλει πήραν εφιαλτική τροπή στη συνέχεια


Έρευνα για κυκλώματα μαστροπείας

Η αστυνομία κατάσχεσε τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές των 3 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια τους.

Τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν ο φίλος του εργοδότη της 24χρονης που τον συνόδευσε στο ξενοδοχείο το πρωί της Πρωτοχρονιάς και η 17χρονη που ήταν μαζί με τη Γεωργία.

«Απεικόνιση της σημερινής κουλτούρας»

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ο Σπύρος Δημητρίου, ποινικολόγος, σημείωσε πως οι συμπεριφορές αυτές είναι αποτύπωση της σημερινής κουλτούρας των νέων.

«Η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων, αν όντως τα έχουν κάνει αυτά, είναι μια κλασική και πλήρης απεικόνιση της παιδείας και τη κουλτούρας που δίνεται στα νέα παιδιά. Μια συμπεριφορά που απεικονίζεται στη σύγχρονη μουσική που ακούν οι νέοι. Υποτακτικές γυναίκες, νεοπλουτισμός, όπλα, αυτοί είναι οι στίχοι που ακούν τα παιδιά».

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, αν αποδειχτεί ότι διαπράχθηκε το αδίκημα του ομαδικού βιασμού, οι κατηγορούμενοι θα είναι αντιμέτωποι με ποινή ισόβιας κάθειρξης.




«Όσοι έχουν μπλέξει, την έχουν πολύ άσχημα».

Ο κ. Δημητρίου επέστησε την προσοχή σε γονείς ανηλίκων σημειώνοντας τις διαφορές μεταξύ βιασμού και αποπλάνησης.

«Ο βιασμός είναι κοινός ποινικά και για ενήλικες και για ανήλικους. Ωστόσο, η σεξουαλική ενηλικίωση των ανηλίκων είναι στα 15 έτη. αν ανήλικος συνευρεθεί με τη θέλησή του επειδή αποπλανήθηκε, η πράξη μένει ατιμώρητη».

Από την πλευρά της η Φρόσω Φωτεινάκη, ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια, τόνισε ότι «οι θύτες δεν έχουν πρόσωπο».

«Ο κακοποιητής δεν έχει πρόσωπο, δεν έχει συγκεκριμένο οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο. Οι κακοποιητές είναι ανάμεσά μας και συνήθως είναι πρόσωπα εξουσίας γιατί αυτό είναι ο βιασμός. Σαδιστική πράξη κατά την οποία ο θύτης θέλει να εξουσιάσει, επιτάξει, εξευτελίσει, το θύμα».

Η κ. Φωτεινάκη επισήμανε ότι πλέον η ελληνική κοινωνία είναι πιο έτοιμη να ακούσει για αυτά τα περιστατικά.

«Είμαστε πιο έτοιμοι να μιλήσουμε για τη σεξουαλική βία, είμαστε έτοιμοι για να ακούσουμε τα θύματα και γιατί η ντροπή έχει μετατοπιστεί από το θύμα στον θύτη. Ο ιερέας έρχεται να μας δώσει την πιο σαφή απόδειξη ότι η βία δεν έχει ένα πρόσωπο περιθωριοποιημένο αλλά μπορεί να ευυπόληπτος και με θέση στην κοινωνία».

Οι τοξικολογικές εξετάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σάββατο η ανακρίτρια έχει λάβει τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης από το τοξικολογικό κέντρο του ΑΠΘ.

Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί το αποτέλεσμα μίας ακόμη εξέτασης η οποία αφορά στο εύρος του αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης, και αυτή αναμένεται να βγει από αντίστοιχο εργαστήριο στη Βέρνη της Εβελτίας.

Πώς το κύκλωμα «ψάρευε» κορίτσια μέσα από το Instagram

Οι μαρτυρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας οδηγούν στην αποκάλυψη ενός κυκλώματος που εντόπιζε κορίτσια ακόμα και μέσω Instagram έτσι ώστε να τα στέλνει σε πάρτι σαν αυτό που έγινε στο πολυτελές ξενοδοχείο.

Όσοι συμμετέχουν σε αυτό το κύκλωμα είναι ιδιαίτερα ενεργοί στα social media και κινούνται γύρω από τον χώρο του θεάματος. Συχνάζουν σε γνωστά club, φωτογραφίζονται με καλλιτέχνες, το «παίζουν» φίλοι τους και δεν σταματούν να διαφημίζουν τις διασυνδέσεις τους, τα διαβόητα «κονέ».

Τα μηνύματα που τους «καίνε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, το συγκεκριμένο κύκλωμα επέκτεινε τη δράση του από την ώρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα κατά του κοροναϊού. Άρχισαν δηλαδή να υποκαθιστούν τα κέντρα διασκέδασης και να στήνουν τις δικές τους επιχειρήσεις, διοργανώνοντας πριβέ πάρτι σε ξενοδοχεία, βίλες και ενοικιαζόμενες κατοικίες.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το κύκλωμα είχε συνάψει συμφωνίες μακροχρόνιας μίσθωσης με συγκεκριμένους χώρους στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, ενώ πελάτες τους ήταν πλούσιοι νέοι από Ελλάδα και από Κύπρο.

Οι «μεσάζοντες»

Οι επικεφαλής του κυκλώματος δεν εκτίθενται απευθείας στις κοπέλες. Άνδρες και γυναίκες από τον χώρο της διασκέδασης λειτουργούν ως «μεσάζοντες» έτσι ώστε να παρευρεθούν οι κοπέλες σε αυτά τα πριβέ πάρτι, με την ξέφρενη μουσική, τα ναρκωτικά και το άφθονο αλκοόλ.

Μάλιστα, η Realnews αναφέρεται και σε μηνύματα τα οποία είχε ανταλλάξει επιχειρηματίας με γυναίκα – μεσάζοντα του κυκλώματος. Μερικά από τα μηνύματα:

«Δεν υπάρχει αυτή! Πρέπει σίγουρα να μπει στο πρόγραμμα για την επόμενη φορά».

«Φοβερό είναι! Πρέπει σίγουρα όταν ξανάρθεις για αυτήν».

«Ναι πρέπει να μιλήσει με Μ… Γιατί εκεί, αν θυμάσαι, μου έστελνε συνέχεια. Για ξεκίνα προεργασία. Θα έρθω αυτή την εβδομάδα».

«Τι λες, μου έφτιαξες τη μέρα. Ξεκινάω τώρα. Εννοείται, θυμάμαι, σχεδόν γυμνές σέλφι έστελνε όταν πρωτομιλήσατε».

«Για φτιάξε αυτό».

«Θα τη στείλω ότι θα κάνουμε μάζεμα το Σ/Κ και μετά θα την πω ότι έρχεσαι και εσύ και να έρθει να τη δούμε».

«ΟΚ, Ναι, μην πεις για μένα ακόμη. Γιατί μιλάει με Μ… Οι Κρητικές είναι πάνω;»

«Η Α… θα έρθει σε δύο εβδομάδες. Η άλλη η Κρητικιά, είναι εδώ και είναι μέσα για το πάρτι το Σ/Κ. Έτσι, εκεί ξεκίνησαν όλα».

Πώς σχετίζεται το κύκλωμα με τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ΕΛ.ΑΣ διενεργεί τρεις έρευνες για το συγκεκριμένο κύκλωμα, ενώ σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έφοδος της Αστυνομίας στα σπίτια τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη.

Για το συγκεκριμένο κύκλωμα, ρεπορτάζ παρουσίασε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, όπου επιβεβαιώνεται ότι σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών.