Μετά την απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας για γενική αργία στο Δημόσιο λόγω της κακοκαιρίας, κλειστά θα είναι και τα δικαστήρια στην Αττική και άλλες έξι περιοχές.

Ανέτρεψε τα δεδομένα που ίσχυαν για κλειστά δικαστήρια μόνο στην Αττική η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για γενική αργία στον δημόσιο τομέα, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

 Έτσι στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, τα δικαστήρια θα τελούν σε αναστολή εργασίας.

 Κατ’ εξαίρεση:

 Θα συζητούνται προσωρινές διαταγές (αν απουσιάζει ο ένας διάδικος θα αναβάλλεται).

Υποθέσεις Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και Μονομελούς και Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εκδικάζονται εφόσον υπάρχει συμπλήρωση 18μηνου εντός 3μήνου.

Κακουργήματα στα οποία συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής τους μέχρι την 31η.12.2023 στον πρώτο βαθμό ή μέχρι την 31η.12.2022 στο δεύτερο βαθμό, εκδικάζονται.

Δίκες που έχουν διακοπεί για τις δικασίμους της 25ης.01.2022 και 26ης.01.2022 και δεν υπάγονται στις ως άνω εξαιρέσεις, οπότε το δικαστήριο αποφασίζει σε συνεδρίαση, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία των διαδίκων, την εκ νέου διακοπή.

Οι συνεδριάσεις θα αρχίζουν στις 10 το πρωί και στα Αυτόφωρα στις 12 το μεσημέρι.

 Θα γίνονται επίσης κανονικά απολογίες κατηγορουμένων, από τις 11 το πρωί.

 Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν προβλήματα, θα αποφασίζουν οι διοικήσεις των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.