Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί στη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια, καθώς επίσης χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα φαινόμενα στα βόρεια σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου θα επηρεάσουν βαθμιαία τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, με βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, οι οποίες θα είναι ισχυρές, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, κατατάσσοντας την κακοκαιρία στην κατηγορία 3 του νέου Δείκτη Επικινδυνότητας Βροχόπτωση του meteo. SDGSADG

Καλλιάνος: Πρόβλεψη για ισχυρές καταιγίδες

Για ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα στην Αττική προειδοποιεί ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές γύρω από την Πάρνηθα, τον Υμηττό και τον Κιθαιρώνα. Μεγάλη προσοχή απαιτείται και σε περιοχές, όπου δεν έχουν καθαριστεί τα φρεάτια.

Βροχές τις επόμενες ώρες θα επηρεάσουν Θεσσαλία, Στερεά, Νότια Εύβοια, Σποράδες, Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι θα λιώσουν τα χιόνια στην ηπειρωτική Ελλάδα από τη Θεσσαλία μέχρι και την Πελοπόννησο, με κίνδυνο πλημμυρικών φαινόμενων σε περιοχές κοντά σε υψηλά υψόμετρα.

Προς το βράδυ θα ενισχυθεί ο βορίας στο Αιγαίο και στην Αττική, στα επτά με οκτώ και τοπικά στα 9 μποφόρ. Οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα σημειώνονται πάνω από τα 600 μέτρα υψόμετρο.

Πανέμορφες εικόνες από την «κάτασπρη» Λαμία

Την ίδια στιγμή, η χιονόπτωση συνεχίζεται στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Φθιώτιδας. Στο Δίκαστρο το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους. 



Φωτογραφία: lamianow.gr

Παράλληλα, η χιονόπτωση ειναι έντονη επίσης προς Καρπενήσι, Μπράλο και Δομοκό, ενώ οι νυφάδες του χιονιού λίγο μετά τις 12:00΄ το μεσημέρι έφτασαν μέχρι τη βόρεια πλευρά της πόλης, όπου είχαμε ασθενή χιονόπτωση.