«Το χάπι του βιασμού δεν μπορεί να ανιχνευθεί μετά από χρονικό διάστημα δώδεκα ωρών ούτε στα ούρα, ούτε στο αίμα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ειδικότερα, ο ίδιος τόνισε ότι τα ούρα ελήφθησαν μετά από 18 ώρες ενώ από τα αποτελέσματα φαίνεται πως καταναλώθηκε αλκοόλ αλλά όχι η ποσότητα.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως θα ζητήσει από την ανακρίτρια επιπλέον εξετάσεις.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του 

Ερωτηθεις αν είχαμε ανατροπές στην υπόθεση της Γεωργίας: Δεν θα το έλεγα για ανατροπή γιατί η αναφορά της Γεωργίας σχετικά με τις ναρκωτικές ουσίες ήταν μια υποψία στο ότι μπορεί να έχει συμβεί κάτι τέτοιο λόγω των συμπτωμάτων που παρουσίασε δηλαδή απώλεια συνείδησης και αμνησία. Αυτή η κατάσταση δεν επαληθεύτηκε από την τοξικολογική των ούρων παρόλα αυτά όμως έχουμε τον περιορισμό της δειγματοληψίας που όπως προκύπτει από το ιστορικό έλαβε χώρα μετά από 18 ώρες συνεπώς έχει ξεφύγει μια ουσία η οποία χρησιμοποιείται κατεξοχήν ως χάπι βιασμού. Όπως προκύπτει από το αναφερόμενο ιστορικό τα ούρα ελήφθησαν το Σαββάτο το βράδυ συνεπώς είχε παρέλθει ένα χρονικό διάστημα 18 ωρών περίπου. Καταλαβαίνετε ότι αυτό θέτει κάποιο περιορισμό στην ανίχνευση.

Για τα ποσοστά αλκοόλ στις τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας

Οι τοξικολογικές του αλκοόλ δεν μπορούν ν'αντικατοπτρίσουν το ποσό του αλκοόλ που κατανάλωσε. Στα ούρα αυτό που βρέθηκε είναι δύο μεταβολείς οι οποίοι είναι θετικοί σε κάθε κατανάλωση αλκοόλ, αυτό δείχνει ότι καταναλώθηκε αλκοόλ, το πόσο αλκοόλ καταναλώθηκε δεν φαίνεται. Στις τοξικολογικές εξετάσεις εκτός από το χάπι του βιασμού ανιχνεύονται και άλλες ουσίες, θέλαμε να δούμε και όλο το υπόλοιπο πάνελ το τοξικολογικό αν είναι θετικό ή αρνητικό. Δεν ήταν μόνο το χάπι του βιασμού που ελέγχεται, ελέγχεται η κοκαΐνη, η κάνναβη, οι αμφεταμίνες που δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο. Έχει προκύψει η κατανάλωση αλκοόλ και θα δούμε από εδώ και πέρα πως θα κινηθούμε, θα ζητήσουμε κάποιες επιπλέον εξετάσεις από την ανακρίτρια. Μπορούμε να ζητήσουμε την επανάληψη του δείγματος σε ένα δεύτερο εργαστήριο, μπορούμε να ζητήσουμε την ανίχνευση ουσιών σε δείγμα τριχών γιατί είμαστε στο κατάλληλο χρονικό διάστημα μετά το αναφερόμενο γεγονός.

Αναφορικά με τους ουροσυλλέκτες

 Μου έχει πει και εμένα ότι οι ουροσυλλέκτες αγοράστηκαν από την ίδια κατόπιν υποδείξεως της Αστυνομίας.

Για το αν τα αποτελέσματα αδυνατίζουν την πορεία της δικαστικής έρευνας 

Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι αυτές οι υποθέσεις είναι πολύπλοκές και περίπλοκές. Δεν μπορώ να πω ούτε ότι την αδυνατίζουν ούτε ότι την ενισχύουν έχουμε έναν τεράστιο δρόμο μπροστά μας για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα και να αποδοθεί δικαιοσύνη αν υπάρχει αυτή η πράξη ή όχι. Ο δρόμος είναι τεράστιος.

Aκούστε τη συνέντευξή του