Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
εκαβ
Ελλάδα

Πολίτης επιτέθηκε σε υπάλληλο της Εφορίας: Τον πλάκωσε στο ξύλο γιατί ενώ είχε χρέη ζητούσε φορολογική ενημερότητα

Ο υπάλληλος πήγε στο νοσοκομείο με κατάγματα και μώλωπες

Επίθεση από έναν πολίτη δέχθηκε χθες, Τετάρτη, ένας υπάλληλος της Εφορίας, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι και μώλωπες στο υπόλοιπο σώμα.

 Ο εργαζόμενος στη ΙΒ' ΔΟΥ Αθηνών διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, μετά την επίθεση που δέχθηκε μέσα στο κτίριο της Εφορίας, από πολίτη με επανειλημμένα προσβλητική συμπεριφορά.

 Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τελευταίος ζητούσε επίμονα να λάβει φορολογική ενημερότητα, την οποία δεν δικαιούται διότι έχει χρέη προς το Δημόσιο. Μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να λάβει το αποδεικτικό, δεδομένων των χρεών του, στην αρχή έβρισε χυδαία και στη συνέχεια χτύπησε τον υπάλληλο με μπουνιές και κλωτσιές, οδηγώντας τον στο νοσοκομείο.

 Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, επικοινώνησε αμέσως με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και τον διοικητή του νοσοκομείου, για να ενημερωθεί σχετικά, ενώ συνομίλησε και με το θύμα της επίθεσης. Επίσης, ενημέρωσε για τη βιαιοπραγία τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

 Σημειώνεται ότι, η πρόκληση σωματικής βλάβης σε υπάλληλο κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του διώκεται αυτεπαγγέλτως και αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση.