Νέα ταινία του Χόλυγουντ αναμένεται να γυριστεί στην Ελλάδα μέσα στο 2022. Πιο συγκεκριμένα στη Δράμα, θα βρεθούν σύντομα μεγάλα ονόματα της μεγάλης οθόνης για το «After Exile». Πρόκειται για μια ταινία δράσης με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Robert De Niro και τον Shia LaBeouf.  Η υπόθεση αφορά έναν άντρα ο οποίος μετά από 8 χρόνια φυλακής για έναν ακούσιο φόνο προσπαθεί να τα βρει με τον εαυτό του.

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της Δράμας και σύμφωνα με πληροφορίες  θα μεταφερθούν και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας. Η παραγωγή έχει ήδη βρει έναν μεγάλο χώρο προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα κάστινγκ, τα οποία θα αφορούν τους κομπάρσους που θα πάρουν μέρος και υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 100. Συνολικά καστ και συνεργείο θα ξεπερνούν τα 300 άτομα πράγμα που θα φέρει μία οικονομική ανάσα στην περιοχή.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη παραγωγή που επιλέγει την Ελλάδα για τα γυρίσματα ταινίας του Χόλυγουντ και όχι μόνο. Η πρώτη ταινία ήταν «Το παιδί και το δελφίνι» με πρωταγωνίστρια την Sophia Loren, τα γυρίσματα της οποίας να γίνονται στις περιοχές της Ύδρας, της Μυκόνου, την Ρόδο, την Κόρινθο και την Αθήνα.

Το 1960 στον Πειραιά ακούστηκε πρώτη φορά το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά» από την Μελίνα Μερκούρη στην ταινία ''Never on Sunday''. Να σημειωθεί εδώ ότι το τραγούδι βραβεύτηκε με Όσκαρ!

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1964, η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη Zorba the Greek, γυρισμένη  σε περιοχές της Κρήτης, κέρδισε 3 Oscars και βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς κινηματογραφικού ενδιαφέροντος.

O Roger Moore επισκέφθηκε τα Μετέωρα και την Κέρκυρα το 1981 ως James Bond για την ταινία “For your eyes only”.

Η ταινία «Το απέραντο γαλάζιο» το 1988 γυρίστηκε, σε ένα μεγάλο μέρος της, στην Αμοργό στο χωριό της Αγίας Άννας και στο μοναστήρι της Παναγίας Χοζιοβιότισσας.

Το 2001 κυκλοφόρησε η ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» με τον  Nicolas Cage και την Penelope Cruz. Τα γυρίσματα έγιναν στην Κεφαλονιά.

7 χρόνια αργότερα, to 2008, στη Σκόπελο έφτασαν οι Meryl Streep, Pierce Brosnan και Amanda Seyfried για τα γυρίσματα της ταινίας - μιούζικαλ Mamma mia! Ήταν η 13η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Αμερική και η 5η παγκοσμίως για το 2008.

Το 2021, δύο ακόμα αγαπημένοι ηθοποιοί επισκέφτηκαν την Θεσσαλονίκη. Τον Ιούλιο, ο Antonio Banderaw, για τα γυρίσματα της ταινίας «The Enforcer», και λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο, ο Jason Statham για την ταινία «Αναλώσιμοι 4».