Αίμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού και αποτυπώματα βρέθηκαν στο μαχαίρι της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη.

 Όπως μετέδωσε ο Alpha, το κυρτό μαχαίρι που βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης είναι το όπλο του εγκλήματος και, σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια, βρήκαν αίμα του θύματος της δολοφονικής επίθεσης.

 Μάλιστα, σύμφωνα με τον Alpha, αυτό το μαχαίρι θα «δείξει» όλη τη συμμορία, γιατί πάνω του έχουν βρεθεί στοιχεία κι άλλων ατόμων, κάτι που σημαίνει ότι έχουν πιάσει κι άλλοι αυτό το φονικό εργαλείο και αυτή την ώρα γίνεται έλεγχος αποτυπωμάτων στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Επίσης, σύμφωνα με τον Alpha, στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν κηλίδες αίματος του 19χρονου Άλκη Καμπανού και εκτιμάται ότι έσταξαν την ώρα που ο 23χρονος κάθισε στη θέση του οδηγού.

 

Βρέθηκε και δεύτερο φονικό όπλο

Υπενθυμίζεται πως χθες εντοπίστηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού. 

Σύμφωνα με το MEGA, λίγα μέτρα από το σημείο του εγκλήματος βρέθηκε και δεύτερο όπλο. Πρόκειται για μια ματσέτα, η οποία είναι το 22ο εύρημα στον τόπο του εγκλήματος.
Το μέγεθός της είναι 44 εκατοστά, εκ των οποίων τα 30,5 είναι η λεπίδα και ζυγίζει σχεδόν μισό κιλό.

Το εν λόγω φονικό όπλο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, από δημοσιογράφο του Live News και έναν οδοκαθαριστή, στην άκρη του δρόμου, κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην οδό Νικολάου Πλαστήρα.

Σημειώνεται ότι το όπλο βρέθηκε σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τα σκαλιά της πολυκατοικίας που δολοφονήθηκε ο Άλκης.
maxairi3__1_

Οι αξιωματικοί κάνουν τα απαραίτητα προκειμένου να μην αλλοιώσουν τα στοιχεία πάνω της. Φορούν γάντια κι ύστερα «σκανάρουν» το μαχαίρι απ’ άκρη σ’ άκρη με ειδικό φωτισμό προκειμένου να αποκαλυφθούν τυχόν ίχνη αίματος που δεν είναι ορατά με «γυμνό» μάτι.

Βαρύτατες κατηγορίες στον 23χρονο

Εντωμεταξύ, βαρύτατες κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον 23χρονο που διώκεται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2) στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατηγορείται, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος οπαδός και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Επίσης, ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 23χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 19χρονου στη Χαριλάου ο οποίος δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό.

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα των Αρχών για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και το απόγευμα της Πέμπτης (3/2), έφοδο σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών των τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης, του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή, έκανε η ΕΛ.ΑΣ.

Έφοδο σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών των τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης, του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή, έκανε η ΕΛ.ΑΣ. μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού, αλλά και στο γήπεδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται στο πλαίσιο εντοπισμού είτε συμμετεχόντων στη δολοφονική επίθεση έναντι του 19χρονου Άλκη, είτε στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες τoυ τοπικού μέσου grtimes.gr, από το εσωτερικό του συνδέσμου του ΠΑΟΚ που βρίσκεται επί της οδού Ορέστου, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλεξαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ευρήματα, αλλά και επτά κάσες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στα ευρήματα είναι κράνη, στυλιάρια και αλλά μεταλλικά αντικείμενα. Τα ευρήματα αυτά θα μεταφερθούν για εξέταση.



Ταυτόχρονη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στους συνδέσμους του ΠΑΟΚ

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη επιχείρηση της αστυνομίας στους συνδέσμους του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στις οδούς Παπάφη και Ορέστου, όπου βρίσκονται συνολικά τρεις σύνδεσμοι του «δικεφάλου του Βορρά», ενώ το ίδιο συνέβη και στην περιοχή του Ευόσμου, αλλά και των Αμπελοκήπων.

Επιχειρηση-Συνδεσμοι-Αστυνομια-1

Οι έρευνες διεξάγονται στο πλαίσιο εντοπισμού είτε συμμετεχόντων στη δολοφονική επίθεση έναντι του 19χρονου Άλκη, είτε στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες, όπως συνέβη χθες κατά την έρευνα των αρχών στον κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ «Θύρα 4» που βρίσκεται επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικών λειτουργών, συμμετείχαν και αστυνομικοί σκύλοι.



Έφοδοι και σε συνδέσμους του Άρη και του Ηρακλή

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της αστυνομίας και σε σύνδεσμο οπαδών του Άρη κοντά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί, βγαίνοντας από τον σύνδεσμο, πήραν μαζί τους τρεις μεγάλες μαύρες σακούλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν στυλιάρια, σιδηρόβεργες, πυρσοί, καπνογόνα και ένα μπιτόνι με βενζίνη.