Σφίγγει όλο και περισσότερο ο κλοιός γύρω από τον 23χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπάνου στη Θεσσαλονίκη.

Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως ενοχοποιούν ακόμα περισσότερο τον 23χρονο ενώ εμπλέκουν και τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Το επιπλέον αποδεικτικό στοιχείο που αξιοποιεί η αστυνομία έχει να κάνει με ένα ρόπαλο που βρέθηκε δίπλα στο σημείο που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από χούλιγκαν ο 19χρονος Άλκης.

Οπως ανέφερε το Open πάνω σε αυτό το ρόπαλο έχουν εντοπιστεί στοιχεία τόσο του θύματος, όσο και του 23χρονου που έχει συλληφθεί.

Επίσης, η ΕΛΑΣ έχει ταυτοποιήσει δύο από τα άτομα που επέβαιναν στα αυτοκίνητα που σταμάτησαν στη Χαρίλαου το βράδυ της δολοφονίας του Άλκη.

Στο ένα από τα δύο άτομα ανήκει το δεύτερο όχημα (μαύρο) που χρησιμοποίησαν οι χούλιγκαν, ενώ το άλλο το ασημί ανήκει στον 23χρονο συλληφθέντα. Ο ιδιοκτήτης του μαύρου οχήματος έχει εντοπιστεί και είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί αναφέρουν αστυνομικές πηγές.



«Μίλησαν» τα τηλέφωνα

Την ίδια ώρα σημαντικά στοιχεία δίνει στις αρχές και η ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων του 23χρονου αμέσως μετά τη δολοφονία του Άλκη. Σύμφωνα με το Open στις κλήσεις αυτές έχει μιλήσει με κάποια από τα 10 – 15 άτομα που πήραν μέρος στη δολοφονική επίθεση.

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα των Αρχών για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη με εφόδους σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών των τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης, του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή στο πλαίσιο εντοπισμού είτε συμμετεχόντων στη δολοφονική επίθεση έναντι του 19χρονου Άλκη, είτε στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.

Από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ που βρίσκεται επί της οδού Ορέστου, οι αστυνομικοί συνέλεξαν πλήθος ευρημάτων, όπως κράνη, στυλιάρια και αλλά μεταλλικά αντικείμενα τα οποία στάλθηκαν για εξέταση.


Σημειώνεται ότι εδώ και καιρό το αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει μία καταγραφή των χούλιγκαν της πόλης, γεγονός που βοήθησε σημαντικά ούτως ώστε λίγες ώρες μετά την δολοφονία του Άλκη οι Αρχές να γνωρίζουν καλά ποιοι βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο και αυτό που έλειπε ήταν τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δικογραφία.

Τα ευρήματα πάνω στο φονικό μαχαίρι

Τα αποτελέσματα της εξέτασης του μαχαιριού που βρήκαν οι αστυνομικοί καίει τον 23χρονο καθώς πάνω σε αυτό βρέθηκε τόσο αίμα του Άλκη όσο και του ίδιου του κατηγορούμενου.

Επιπλέον όμως, στο μαχαίρι υπάρχουν και άλλα αποτυπώματα, τα οποία η αστυνομία θεωρεί ότι θα αποκαλύψουν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου.

Ο 23χρονος ήταν πάντως ήδη γνωστός στις αρχές, αφού δικογραφία εις βάρος του είχε δημιουργηθεί και για ένα αντίστοιχο επεισόδιο του 2019, το οποίο τότε δεν είχε οδηγήσει σε φόνο.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο καίει τον 23χρονο

Την ίδια ώρα ένα νέο βίντεο - ντοκουμέντο που έχει καταγράψει τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη αποκαλύπτει ακόμα περισσότερα για την εγκληματική δράση της συμμορίας των χούλιγκαν.




Στο βίντεο καταγράφεται πιο καθαρά η δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Την Τετάρτη έιχε κακλοφορήσει ακόμα ένα βίντεο στο οποίο διαδραματίζονται όσα εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ.

Ένας δράστης διακρίνεται στα σκαλιά μίας πολυκατοικίας.




Το χέρι του κατεβαίνει με ορμή στον άτυχο 19χρονο που είναι πεσμένος. Κάποιοι άλλοι τρέχουν από ένα στενό σε κεντρικό δρόμο και επιβιβάζονται σε δύο αυτοκίνητα, αποχωρώντας βιαστικά από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης.

Λίγο πριν, ο 19χρονος Άλκης μαζί με φίλους του είχαν φύγει από μία καφετέρια της περιοχής, κοντά στο γήπεδο του Άρη. Τους πλησίασε η ομάδα των δραστών και τους ρώτησε τι ομάδα είναι... Στη συνέχεια τους επιτέθηκαν. Δύο από την παρέα του Άλκη πρόλαβαν και έφυγαν.


Βαρύτατες κατηγορίες

Βαρύτατες κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον 23χρονο που διώκεται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2) στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατηγορείται, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος οπαδός και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Επίσης, ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 23χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 19χρονου στη Χαριλάου ο οποίος δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό.