Σοκαρισμένη παραμένει η Θεσσαλονίκη από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ωστόσο φαίνεται πως αυτή η υπόθεση δεν «συγκινεί» τους πάντες.

Συγκεκριμένα, κάποιοι νεαροί που έχουν πάρει μέρος σε οπαδικές συμπλοκές, θεωρούν ότι με τα επεισόδια και τα μαχαιρώματα κερδίζουν... πόντους, λένε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή».

Ειδικότερα, η κάμερα της ΕΡΤ φιλοξένησε δύο φανατικούς οπαδούς που αναφέρθηκαν στον τρόπο δράστης τους. Επιθέσεις με στόχο μόνο τον ξυλοδαρμό, συμπλοκές τυχαίες ή μετά από ραντεβού με άτομα που φορούν ρούχα με σύμβολα άλλης ομάδας.

Και οι δύο παραδέχονται πως αυτές οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ, αφού κανένας οργανωμένος σε σύνδεσμο οπαδός δεν θα δεχτεί να συνεργαστεί με οπαδό αντίπαλης ομάδας. «Αν είναι μόνος του αυτός που θέλουμε να πλακώσουμε, πάμε δύο με τρία άτομα. Αν είναι περισσότεροι, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε» λέει ο ένας και συνεχίζει: «σε άλλες περιπτώσεις δίνουμε ραντεβού μέσω μηνυμάτων. Τόσα άτομα στο τάδε μέρος».

«Αν ο άλλος φοράει μπλούζα της ομάδας του, πρέπει να του την πάρω. Δεν πρόκειται να φύγει από εμένα με αυτή και αυτό είναι νόμος. Αν και είναι λάθος, έτσι πάει το πράγμα» καταλήγει ο ένας εκ των δύο οπαδών που μιλάει με πλάτη στην κάμερα.

Ο δεύτερος λέει: «Θέλουμε να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή».

Ερχονται κι άλλες συλλήψεις

 Σύμφωνα με ανθρώπους που μίλησαν στο protothema.gr η ομάδα του Αλβανού κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 19χρονου είχε βγει οπλισμένη ψάχνοντας συγκεκριμένους οπαδούς του Άρη για να τους χτυπήσουν. Συγκεκριμένα επί της οδού Παπαναστασίου πίσω από τη θύρα 2 του γηπέδου Κλεάνθης Βικελίδης έχουν το στέκι τους σε ένα ταχυφαγείο περίπου 10-15 άτομα οπαδοί του Αρη.

Αυτούς έψαχναν την μοιραία νύχτα σύμφωνα με πληροφορίες τα δυο αυτοκίνητα μέσα στα οποία βρίσκονταν ο Αλβανός κατηγορούμενος και τουλάχιστον άλλα 6 άτομα που επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου Άλκη.

Κάνοντας βόλτα εκείνη τη νύχτα με τα αυτοκίνητα στους δρόμους κοντά στο γήπεδο του Αρη έτυχε να δουν τον Άλκη με τους φίλους του να κάθονται στα σκαλιά πολυκατοικίας σε ένα στενό έναν δρόμο πιο πάνω. Τότε σταμάτησαν, τους ρώτησαν τι ομάδα είναι, έλαβαν την «λάθος» απάντηση, κατέβηκαν και επιτέθηκαν στους νεαρούς σκοτώνοντας τον άτυχο 19χρονο. Πλέον, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται αρκετά κοντά στη σύλληψη και των υπόλοιπων ατόμων που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση.

Τα στοιχεία από τους εξονυχιστικούς ελέγχους των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και οι μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους τα δραματικά γεγονότα, έχουν οδηγήσει τους αστυνομικούς σε σημαντικά συμπεράσματα. «Σκοτώστε τον, σκοτώστε τον« φώναζε ο Άλβανός με την παρέα του για τον άτυχο Άλκη, λένε μάρτυρες που άκουσαν και είδαν τους δράστες ενώ λίγα λεπτά μετά το φονικό, άκουγαν τον έναν από τους δύο φίλους του Άλκη να κλαίει και να παρακαλάει τον 19χρονο να ανοίξει τα μάτια του.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας βρέθηκε DNA του θύματος -ήτοι, αίμα του άτυχου νεαρού- και αποτυπώματα του κατηγορουμένου για την στυγερή δολοφονία. Όσο για τις κηλίδες αίματος στο λευκό ΙΧ του δράστη, οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πως πρόκειται για DNA του Άλκη, ενώ αναμένεται και η επιστημονική εξακρίβωση. Ήδη, έχει ταυτοποιηθεί ο οδηγός του μαύρου αυτοκινήτου, ενώ οι έρευνες της ΕΛΑΣ είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το λευκό αυτοκίνητο ανήκει στον φερόμενο δράστη. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με τους αστυνομικούς να κάνουν ανάλυση των κλήσεων, ψάχνοντας στοιχεία από το κινητό του 23χρονου, για να βρουν με ποιους μίλησε πριν και μετά τον φόνο.