Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε η μητέρα δύο αγοριών, 14 και 15 ετών, τα οποία είχαν πέσει θύματα παρόμοιας επίθεσης με εκείνη στον Άλκη, δύο μόλις ημέρες πριν τη δολοφονία του 19χρονου, και μάλιστα στην ίδια περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Συγκλονιστική μαρτυρία

«Ακούγοντας ένα σταθμό τοπικό την Τρίτη το πρωί άκουσα αυτό που έγινε με τον Άλκη και κλαίγοντας πήρα στο σταθμό και είπα τι πάθαμε εμείς. Τα παιδιά τελείωσαν τα ιδιαίτερά τους και βγήκαν μια βόλτα μαζί με άλλα παιδιά για ένα σάντουιτς. Έτρωγαν το σάντουιτς και προχωρούσαν, και σε ένα παρκάκι ήταν κάποια παιδιά μαυροφορεμένα, 10-20 άτομα, και τους είπαν να πλησιάσουν. Ήταν μαζί ο 14χρονος και 15χρονος γιος μου. Μόλις τα παιδιά κατάλαβαν ότι κινδυνεύουν προσπάθησαν να φύγουν και άρχισαν να τα κυνηγούν. Όταν έριξαν τον 15χρονο γιο μου κάτω, άρχισαν να τον κλωτσούν στο κεφάλι», περιέγραψε η γυναίκα συγκλονισμένη.

«Είδε κατάματα τον θάνατο το παιδί μου»

«Η αστυνομία δεν το έχει αφήσει το θέμα, κάνει προσπάθειες να βρεθούν οι δράστες. Το παιδί μου που δέχτηκε επίθεση αναρρώνει σιγά – σιγά. Προσπαθούμε με παιδοψυχολόγο να δούμε το θέμα της ψυχολογίας του. Ο μεγάλος μου δέχτηκε επίθεση, ο 15χρονος. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί τον χτυπούσαν, γιατί του επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο. Αν δεν έβγαινε το προσωπικό του ξενοδοχείου, θα συνέχισαν να χτυπούν το παιδί μου. Είδε κατάματα το θάνατο το παιδί μου. Του έλεγαν “εσύ είσαι το σκουλήκι”, είναι η ορολογία μιας ομάδας. Πολλά παιδιά βγαίνουν και μιλάνε μετά από όσα έγιναν. Μετά το περιστατικό με το παιδί μου, την ίδια μέρα, κυνηγούσαν κάποια κορίτσια και γλύτωσαν. Μου λένε τα παιδιά μου ότι πολλοί συμμαθητές τους έχουν κυνηγηθεί από τέτοιες συμμορίες και δεν βγαίνουν να το πουν», πρόσθεσε η ίδια.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Με αφορμή τη δολοφονία του άτυχου Άλκη οι μικροί μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Λουτρακίου, έφτιαξαν ένα συγκινητικό βίντεο.
Τα παιδιά στέλνουν με το δικό τους τρόπο μήνυμα κατά της οπαδικής βίας, με τις φωνές τους να δίνουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Την ίδια ώρα αφήνουν άφωνους τους πάντες οι συγκινητικές μαρτυρίες των συγγενών του άτυχου Άλκη Καμπανού.

«Να είναι το τελευταίο θύμα το παιδάκι μας»

«Όλος ο κόσμος είναι στεναχωρημένος. Το σακάτεψαν κορίτσι μου, μαρτύρησε και έφυγε ο εγγονός μου. Και στο κεφάλι τον χτύπησαν και τον αποτελείωσαν με το μαχαίρι. Με αθώα παιδιά τα βάζουν. Διάβαζε εξετάσεις, έδινε εξεταστική και βγήκε να ξεσκάσει λίγο. Καμιά οικογένεια να μη γνωρίσει αυτό το κακό. Να γίνει αφορμή αυτό το γεγονός, να είναι το τελευταίο θύμα το παιδάκι μας», είπε μεταξύ άλλων η γιαγιά του 19χρονου.

Ραγίζει καρδιές ο θείος του Άλκη

«Να μην ξαναγίνει ένα τέτοιο περιστατικό. Άδικα έφυγε ένας τέτοιος άγγελος, ένα τέτοιο το παιδί. Πέρασε στο πανεπιστήμιο, χαρήκαμε όλοι μαζί, γελάσαμε. Είχε όνειρα φιλοδοξίες, ήταν όλο χαρά το παιδί. Και χαιρόμασταν όλοι μαζί του. είναι ανείπωτος ο πόνος δεν μπορούμε να το δεχτούμε, ακόμα νομίζουμε ότι ζει, ότι είναι μαζί μας. όλο αυτό επειδή απλώς ήταν Άρης, σαν νέος αγαπούσε αυτή την ομάδα. Η αδερφή του είναι εδώ. Να κοιτάξουμε το θέμα της βίας στα γήπεδα, να μην υπάρχουν άλλα θύματα. Δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο θείος του 19χρονου.

Αύριο η απολογία του 23χρονου

Την ίδια ώρα εκατοντάδες πολίτες συνεχίζουν να καταφτάνουν στο σημείο της στυγερής δολοφονίας, αφήνοντας ένα λουλούδι ή ένα σημείωμα στη μνήμη του αδικοχαμένου νέου.

Την Τρίτη ο Αλέξης Κούγιας θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει αντίγραφο της δικογραφίας για την υπόθεση, ενώ αύριο, Δευτέρα, αναμένεται η απολογία του 23χρονου συλληφθέντα για την υπόθεση.

Δείτε το σχετικό βίντεο