Ο Αλέξης Κούγιας, ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του Άλκη, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έκανε σοβαρότατες καταγγελίες αναφορικά με τον χειρισμό της υπόθεσης της δολοφονίας.

Ειδικότερα, ο κ. Κούγιας, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε πως οι Αρχές αντί να κατασχέσουν τα όπλα στον σύνδεσμο και να ασκήσουν δίωξη στον 23χρονο συλληφθέντα για εγκληματική οργάνωση, διαχώρισαν τις δικογραφίες, τονίζοντας πως ήταν μια ενέργεια που έγινε από πρόθεση.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, στο κρησφύγετο, στο οποίο διέφυγαν οι δράστες μετά τη δολοφονία του 19χρονου, υπήρχαν όπλα, τα οποία έφεραν γενετικό υλικό των δραστών, ωστόσο η αστυνομία τα παρέβλεψε.

Παράλληλα, σημείωσε πως πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος των αυτόπτων μαρτύρων της θανάσιμης επίθεσης, ενώ άφησε αιχμές για τις δηλώσεις των δραστών, αναφορικά με τον ύποπτο που διέφυγε στην Αλβανία.

Η καταγγελία για τον συνήγορο του 23χρονου

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούγιας, από την στιγμή που ανέλαβε την εν λόγω υπόθεση, είχε προχωρήσει σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση. Ο δικηγόρος είχε δηλώσει προ ημερών στο MEGA για τον συνήγορο του 23χρονου: «Θα σας πω κάτι που μου δημιουργεί εντύπωση. Έμαθα ότι δικηγόρος του ανέλαβε ένας εκ των αξιολογότερων δικηγόρων της Θεσσαλονίκης, γιος παλιού αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, τον γνωρίζω από τα πρώτα του βήματα, ο πατέρας του ήταν ένα ‘’κόσμημα της Δικαιοσύνης’’.

Επίλεκτος δικηγόρος. Ο συγκεκριμένος δράστης όμως είναι από τους κατηγορούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτού του επιπέδου δικηγόρο», τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Θέλω, λοιπόν, να καταλάβετε ότι περιμένω με πολύ μεγάλη αγωνία να ανοίξουν τα τηλέφωνα, αν μπορούν, να αρθεί το απόρρητο – επειδή πρόκειται περί κακουργήματος – όλων των συλληφθέντων και ελπίζω να μην βρεθούμε μπροστά σε τίποτα πακιστανικά τηλέφωνα».

Επίσης, τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση όμως η σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών θα διαφωτίσει πλήρως την υπόθεση»

Εκείνο όμως που μπορώ να σας πως είναι ότι αυτοί πήγαν εκεί για να σκοτώσουν. Αυτή δεν ήταν μια συμπλοκή, όπως λανθασμένα αναφέρεται. Ήταν μια καταδρομική επιχείρηση, πολύ καλά σχεδιασμένη. Πήγαν για να τον σκοτώσουν».

Η φωτογραφία του 23χρονου με γιο αστυνομικού

Σημειώνεται πως ακόμα μια καταγγελία είχε κάνει ο κ. Κούγιας, η οποία εμπλέκει και αστυνομικό του Τμήματος Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

«Εμένα χθες μου ήρθε μια είδηση που με έχει συγκλονίσει. Μου έστειλαν μια φωτογραφία και σοκαρίστηκα. Είδα για πρώτη φορά τον φερόμενο ως δολοφόνο του Άλκη. Δίπλα του είναι ο γιος μιας ανώτερης αξιωματικού του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης. Θα τη θέσω υπόψη του ανακριτή τη φωτογραφία αυτή», είπε ο Αλέξης Κούγιας, εγείροντας σειρά ερωτημάτων για τη συσχέτιση της φωτογραφίας ή μη με την εξέλιξη των ερευνών.

Μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία, ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία.
Σε αυτή αναφέρει ότι: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε αστυνομικό που υπηρετεί σε θέση ευθύνης στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, ανακοινώνεται ότι κατά τα τελευταία τρία τουλάχιστον έτη δεν υπηρετούσε, ούτε και υπηρετεί γυναίκα αξιωματικός στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».