Συνάντηση με την πρέσβη της Υεμένης στην Ιταλία, με παράλληλη διαπίστευση στην Ελλάδα, Asmahan Abdulhameed Al- Toqi, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στη Ρώμη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Υεμένη, θέματα διμερούς συνεργασίας υπό το φως συνάντησης του κ. Δένδια με τον ομόλογό του από την Υεμένη, Ahmad Awad bin Mubarak, τον περασμένο Νοέμβριο και η υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ακόμη δύο επαφές

Επίσης, ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε στην Ιταλία με τον πρέσβη του Ουζμπεκιστάν, Otabek Akbarov και την ειδική σύμβουλο του γγ των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, Stephanie Turco Williams.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την τελευταία, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε το θέμα της ακυρότητας του παράνομου και ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού «μνημονίου» και επανέλαβε την εποικοδομητική θέση της Ελλάδας για την προώθηση της σταθερότητας στη Λιβύη.