Σε φάση σταθεροποίησης θεωρεί ότι βρίσκεται η πανδημία στη χώρα μας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ωστόσο υποστηρίζει πως θα ήταν προτιμότερο να θυσιαστούν οι Απόκριες όσον αφορά τα καρναβάλια και τη διασκέδαση, ούτως ώστε να μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα.

Μιλώντας στον Σκάι, σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να ακυρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες απάντησε το εξής: «Θα ήθελα να πω όχι, αλλά είναι η πιο λογική προσέγγιση» (σ.σ εννοεί να ακυρωθούν).

Παράλληλα, τόνισε πως η πανδημία εξακολουθεί να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης ωστόσο σχολίασε πως η κατάσταση είναι ακόμα εύθραυστη: Ο ρυθμός των εμβολιασμών για την τρίτη δόση σε συνδυασμό με το ποσοστό του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή π.χ. έχει κάνει πριν από πολύ καιρό τις δύο δόσεις του εμβολίου, κάνει την κατάσταση να είναι εύθραυστη, από αυτό εξαρτάται αν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Φλεβάρη»

Από την πλευρά της η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ντόρα Ψαλτοπούλου είπε ενόψει των αποκριών πως το πρόβλημα σε αυτές τις μορφές διασκέδασης είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση σε αυτούς που συμμετέχουν.

Τέλος, για τον υψηλο αριθμό θανάτων ανέφερε τα εξής: Υπάρχει καθαρή εξήγηση είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα μπορεί να δοθεί λάθος απάντηση. Οι υγειονομικοί καταβάλλουν την μέγιστη προσπάθεια. Χρειάζεται μια ειδική επιτροπή για να μελετήσει τα δεδομένα.