Συνεχίζουν να έρχονται νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν τις απολογίες τους ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας οι οκτώ κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν την Κυριακή για την εμπλοκή τους στην πολύκροτη δολοφονική επίθεση.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν πριν από λίγο οι δύο από τους κατηγορούμενους. Πρόκειται για έναν Αλβανό κι έναν Έλληνα. Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη, καθώς και την Παρασκευή με την απολογία των υπόλοιπων έξι.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, οι δέκα συλληφθέντες διώκονται, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, η οργανωμένη επίθεση πραγματοποιήθηκε από την συμμορία των «12» με μαχαίρι, σιδερένιους σωλήνες, ξύλινο στειλιάρι, δρεπάνι.

Οι δράστες επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα, ένα Renault Clio μαύρο, ένα Citroen C3 λευκό και ένα VW Polo σκούρου χρώματος, όπου στο καθένα υπήρχαν από τέσσερις δράστες.


Οι κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα που καίνε τον 23χρονο

Σημαντικά είναι και τα γραπτά μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε ο 23χρονος μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Άλκη.

Ειδικότερα, το απόγευμα πριν την αιματηρή επίθεση, ο 23χρονος είχε επικοινωνία μέσω της εφαρμογής Messenger με τον 20χρονο συγκατηγορούμενό του. Το πρώτο μήνυμα το έστειλε ο 23χρονος στις 17.53 γράφοντάς του: «Ei» «Pou eisai» «Pame palataki me bobo».

Ο 20χρονος τού απάντησε «Έλαα Μπροο» και ο 23χρονος του ξανάστειλε «Psinesai ti ela?».

Στις 18.59 πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους ηχητική κλήση στην ίδια εφαρμογή που διήρκησε 37 δευτερόλεπτα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Voria.gr, οι δυο τους, μαζί με ακόμα ένα άτομο το οποίο δεν εμπλέκεται στην επίθεση, πήγαν σε αγώνα βόλεϊ, στο γήπεδο της Πυλαίας («Παλατάκι») με το όχημα του 23χρονου, ο οποίος φέρεται να είναι το άτομο που ανέλαβε τα τηλέφωνα για να βρεθούν οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση στο Χαριλάου.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει γραπτά μηνύματα στα κινητά και των άλλων συλληφθέντων που ρίχνουν φως στην επικοινωνία που είχαν οι φερόμενοι ως δράστες πριν τη δολοφονία. Οι κατηγορούμενοι είχαν ανταλλάξει μηνύματα μέσω του Messenger, του Instagram και του Viber.