Δύο νέα βίντεο ντοκουμέντα από την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη έρχονται στο φως της δημοσιότητας και προκαλούν σοκ. 

Οι σκληρές εικόνες συγκλονίζουν και αποτυπώνουν την βαρβαρότητα με την οποία χτύπησαν οι δράστες, ενώ ακούγεται ξεκάθαρα και ήχος.

Τα δύο βίντεο που προέβαλε η εκπομπή Tlive προέρχονται από κάμερα κλειστού κυκλώματος. Τα πλάνα ξεκινούν από τη στιγμή που τα τρία αυτοκίνητα φτάνουν στο σημείο της επίθεσης.

Το πρώτο αυτοκίνητο σταματά στη διασταύρωση των οδών Πλαστήρα και Γαζή, πίσω του σταματά το δεύτερο όχημα ενώ όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των συλληφθέντων, το τρίτο όχημα που συμμετείχε σταμάτησε στην οδό Γαζή.

Η επίθεση κρατά ένα λεπτό, χρόνος που ήταν αρκετός στους δράστες για να κάνουν το αποτρόπαιο έγκλημα.

Το πρώτο αυτοκίνητο οδηγούσε ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος, δίπλα του κάθεται ο 20χρονος Αλβανός που παραδέχτηκε ότι τραυμάτισε έναν φίλο του Άλκη στο πόδι.

Στο βίντεο του Tlive φαίνεται ο ένας επιβαίνοντας να προσπαθεί να κρύψει κάτι στο μπουφάν του. Ίσως κάποιο από τα όπλα της επίθεσης. Αυτός που μπαίνει τελευταίος στο αυτοκίνητο έχει τραύμα στο χέρι.

Πέρα των δυο, του 23χρονου και του 20χρονου που παραδέχτηκε την επίθεση, από πίσω καθόταν ήταν δύο ακόμα άτομα. Στο δεύτερο αυτοκίνητο επέβαιναν επίσης τεσσάρα άτομα, ενώ από το τρίτο ένας δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Στο άλλο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφονται τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση. Φαίνεται μάλιστα να χτυπάει κάτι πάνω στα σκαλιά και ακούγεται έντονα ένας μεταλλικός ήχος. Δύο άτομα βρίσκονται έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας ενώ ένας τρίτος φαίνεται να κατεβαίνει τις σκάλες και να χτυπά κάτι στα σκαλιά πριν επιβιβαστεί στο όχημα. Την ίδια στιγμή, άλλα τρία άτομα φεύγουν από το σημείο προς άλλη κατεύθυνση, ο ένας εκ των οποίων κατευθύνεται προς το λευκό αυτοκίνητο που οδηγεί ο άντρας αλβανικής καταγωγής. Οι άλλοι δύο πηγαίνουν στο σκουρόχρωμο αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί ότι στα πλάνα φαίνεται ότι ξεχνούν να βάλουν χειρόφρενο στο άσπρο αυτοκίνητο, αυτό αρχίζει να τσουλάει και μπαίνει μέσα ένας προκειμένου να το σταματήσει.



Φωτογραφίες από το σημείο

Οι φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη είναι αυτές που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των δραστών από τις αρχές. Η σκηνή του εγκλήματος, γεμάτη στα αίματα συγκλονίζει. Οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν όσα έμειναν πίσω όταν οι δράστες ολοκλήρωσαν το «έργο» τους και ο Άλκης πια ήταν νεκρός. Την ίδια στιγμή οι δύο φίλοι του 19χρονου αναφέρουν όλα όσα σοκαριστικά έζησαν όταν τους επιτέθηκε το «τάγμα» των χούλιγκαν.